Aby & Somali special i Uppsala


Nu har vi varit på våran tredje kattutställning, vi börjar bli lite varmare i kläderna och denna gången förflöt det mesta smärtfritt. Våran nästa utmaning blir att ställa mer än en katt åt gången.

Utställningsdagen började för oss redan 04:00 med förberedelser och avresa till Uppsala, en resa som vi beräknade skulle ta ca 2 timmar å 30 minuter. Varken jag eller Ida är några mästare på orientering och vi tycker båda väldigt illa om stress, så marginaler är + för oss. Färden dit gick smärtfritt, vi såg en älg, mötte flera andra morgonpigga bilister och hade en sjungande (läs pratig katt) i baksätet. Shakko pratade hela vägen dit och halva vägen hem. Under utställningsdagen pratade han också en hel del med våra burgrannar, helst människor då de andra katterna var lite stingsliga och då Shakko inte är någon bråkmakare.



Denna utställningsdag var ju inget undantag när det gäller den pågående värmeböljan, det var behagligt att åka dit men i lokalen var det varmt, det gick att härda ut men när vi skulle bära fram Shakko för bedömning slog dels nervositeten in och med den en upplevelse av värme och omslutande bakungn. Vi ställe för Anne Paluluoma-Sundholm, hon blev imponerad av Shakko både fysisk och psykiskt, hon sa dock att han behövde växa i sig och att tonårskroppen var lite oproportionelig. Shakko skötte sig utmärkt under utställningen och ville hela tiden vara med och undersöka omgivningarna.



Måste tillägga att våra burgrannar var oerhört trevliga att prata med under dagen och gott sällskap får tiden att gå fortare, något som man ofta önskar under utställningsdagens långsamma vänttimmar. Vi ska anmäla oss till en ny utställning framöver, vart det bär av får vi se.



Vid rodret för dagen
//Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0