4 veckor, Ujujuj!

Sitter framför datorn denna vinterklädda lördag, härligt med snö och många minus samtidigt som man sitter i värmen och lyssnar på musikhjälpen. det är underbart hur generösa människor är, det är vad julen handlar om.

Nu har kattungarna fyllt fyra veckor och närmar sig 500 g sträcket. De har börjat att smaka kattmat men föredrar självklart mammas tuttar. De är otroligt framåt och skiljer sig en del ifrån förra kullen. Det är otroligt lärorikt och ett privilegium att få se individerna utvecklas på så nära håll, man glömmer lätt det när man försöker att hålla reda på de små torpederna. Ännu roligare är att se hur dynamiken ändras i kattflocken när det finns kattungar och hur komplexa relationerna egentligen är. Det är lätt att bara tänka katter är katter, men när man lever med dessa djur förstår man att de inte är de ensamvargar de så ofta får stämpeln som.

Nu kommer lite bilder och först ut är S*Nogitsune's ChhayaAsh Som a (Somali blå)

Chhaya har utvecklas bra och har lite längre päls än sin bror, pälsen är också ljusare men börjar bli betydligt varmare än när hon först kom ut. Chhaya liknar sin mor och kommer antagligen att utvecklas i stil med henne. Hon är otroligt social och gillar att ligga å bita på en när man sitter i hagen. Hon har aförhoppningsvist ärvt sin mors och fars goda egenskaper i temprament.

Nu kommer bilder på S*Nogitsunes VayuAsh (AbyVar a, vi tippar på det iallafall)

Vayu´s utveckling har varit lite ostadigare och han tog nog mest stryk av "mjölk sinandet", nu har han dock tagit sig väldigt bra och ligger viktmässigt liknande Chhaya. Vayu har mycket varmare färg och ett otroligt sött runt huvud. Ser man honom i profil ser man tydligt att han har ärvt mammas "romerska nästa" samt hennes haka. Vayu är en underbar liten kille och var som liten väldigt pratsam, nu har han lugnat ner sig lite och tycks vara av det lite lugnare slaget men det är för tidigt att säga om det håller i sig ;-p. Vayu är i vilket fall mamma Fenjas favorit pojke och han får därför både ris och ros när hon uppfostrar de små.

Efter allt busande måste man ta hand om sig själv lite också!

Mamma Fenjas vakande blick följer deras varje rörelse i hagen, kontroll behov? Det är iallfall jag tacksam för!


Nu tackar jag för mig, hoppas att ni alla får en underbar jul och ett gott nytt år. Vi kommer självklart att publicera fler äventyr men ändå!

//Daniel mit familj


3 veckor

Nu är kattungarna 3 veckor fyllda och de är fulla av liv. Mjölken har kommit igång ordentligt hos Fenja och kattungarna har gått upp bra i vikt i en veckas tid nu. Kattungarna är i vad vi kallar deras terribel two´s, de driver mamma fenja till vanisnne genom att inte vara så lydiga som tidigare utan har nu nyfiket börjat utforska sin omvärld både i lekhagen och utanför. Hanen måste tilläggas är oerhört modig och helt annorlunda emot sin lite lugnare syster. Vi tror nu att honan är Somali och hanen är AbyVar, honan kommer att vara som sin mor i pälslängd och kommer därmed inte tillhöra pälsmonstren bland Somali. Förhoppningsvis faller någon med avels och utställningsintresse för honan medan vi skulle vilja placera hanen på halvfoder så att vi kan ta en eller två kullar efter honom. Men viktigast är att rätt person visar intresse och kan erbjuda katterna ett livslångt engagemang och ett permanent hem. Vi arbetar för att våra katter ska bli människokära ända ut i klospetsarna.

Här kommer en liten bildserie på båda kattungarna, är det något ni undrar över är det bara att höra av sig. Vi har bestämt att kullen ska ha indien tema, då blev det indisk mytologi.
Hanen. S*Nogistune´s VayuAsh
Honan. S*Nogitsune's ChhayaAsh

Kattungar är så härliga denna tiden i deras liv, så små med ändå så fulla av liv. Man glömmer alla sorger i världen när man tittar på dem och de är verkligen så härliga att titta på. Jag önskar att ni alla kunde få uppleva dessa små vårsolar i era liv.//Daniel


Uppdatering!

Hej alla bloggläsare, ledsen för att det har dröjt med uppdateringen men det har varit en hektisk vecka med både kattungar och skola. Kattungarna mår bra men det har varit en pärs i en veckas tid nu. Det startade med att kattungarna inte gick upp i vikt som dom skulle utan gick endast upp ett par gram eller strax under 10 grams sträcket, detta beror sannolikt på att vi var för snabba med p-piller, man lär sig ständigt och när det blir fel eller inte går som man tänkt sig så tenderar det till att ofta härledas till den mänskliga faktorn. Det är synd att det inte finns en bok med en titel typ "100" fel du kan och kommer göra i kattuppfödningen", den skulle iaf jag köpa!

Kattungarna är otroliga och vilken skillnad emellan dessa och föregående kull, de två små blå trollen är tidiga i utvecklingen på alla sätt, de har antagligen tvingas till detta då Fenja har prövat dem under den hårda veckan. Vi har stödmatat dem under denna tid och lärt känna deras personligheter ordentligt. Här följer en presentation av var och en:
 
Detta är honan, hon är lite ljusare än hanen och mkt grövre i sin kropp. Hon är med största sannolikhet en Somali då hon är väldigt pälsad. Det ska bli väldigt intressant att se hur hennes färg kommer att utvecklas då det är stor skillnad i blått hos kattungarna. Honans temprament är lugnt, hon tar det mesta med ro och är inte speciellt högljudd, hon älskar uppenbarligen mat och leker redan när man myser med henne. Hon är hur god som helst!

Hanen är mkt varmare i sin blåa färg än sin syster och ljuset på bilden gör honom inte rättvisa. Han är mer elegant i sin kroppshydda än sin syster men börjar att lägga på sig lite, han är otroligt kontaktsökande och pratsam och är nog en katt som älskar att vara i centrum. Vi tror att han också är en somali men jag ska skicka bilder till en med mer erfarenhet för bedömning.

Vi är så glada över dessa små mirakel och det är extra kul att de är så olika i sitt temprament på ett positivt sätt. På dessa bilder är kattungarna 11 dagar gamla. Idag är de 17 dagar och nyfikna på livet.

Tätare uppdateringar ska ske i framtiden

//Mvh daniel

RSS 2.0