4 veckor, Ujujuj!

Sitter framför datorn denna vinterklädda lördag, härligt med snö och många minus samtidigt som man sitter i värmen och lyssnar på musikhjälpen. det är underbart hur generösa människor är, det är vad julen handlar om.

Nu har kattungarna fyllt fyra veckor och närmar sig 500 g sträcket. De har börjat att smaka kattmat men föredrar självklart mammas tuttar. De är otroligt framåt och skiljer sig en del ifrån förra kullen. Det är otroligt lärorikt och ett privilegium att få se individerna utvecklas på så nära håll, man glömmer lätt det när man försöker att hålla reda på de små torpederna. Ännu roligare är att se hur dynamiken ändras i kattflocken när det finns kattungar och hur komplexa relationerna egentligen är. Det är lätt att bara tänka katter är katter, men när man lever med dessa djur förstår man att de inte är de ensamvargar de så ofta får stämpeln som.

Nu kommer lite bilder och först ut är S*Nogitsune's ChhayaAsh Som a (Somali blå)

Chhaya har utvecklas bra och har lite längre päls än sin bror, pälsen är också ljusare men börjar bli betydligt varmare än när hon först kom ut. Chhaya liknar sin mor och kommer antagligen att utvecklas i stil med henne. Hon är otroligt social och gillar att ligga å bita på en när man sitter i hagen. Hon har aförhoppningsvist ärvt sin mors och fars goda egenskaper i temprament.

Nu kommer bilder på S*Nogitsunes VayuAsh (AbyVar a, vi tippar på det iallafall)

Vayu´s utveckling har varit lite ostadigare och han tog nog mest stryk av "mjölk sinandet", nu har han dock tagit sig väldigt bra och ligger viktmässigt liknande Chhaya. Vayu har mycket varmare färg och ett otroligt sött runt huvud. Ser man honom i profil ser man tydligt att han har ärvt mammas "romerska nästa" samt hennes haka. Vayu är en underbar liten kille och var som liten väldigt pratsam, nu har han lugnat ner sig lite och tycks vara av det lite lugnare slaget men det är för tidigt att säga om det håller i sig ;-p. Vayu är i vilket fall mamma Fenjas favorit pojke och han får därför både ris och ros när hon uppfostrar de små.

Efter allt busande måste man ta hand om sig själv lite också!

Mamma Fenjas vakande blick följer deras varje rörelse i hagen, kontroll behov? Det är iallfall jag tacksam för!


Nu tackar jag för mig, hoppas att ni alla får en underbar jul och ett gott nytt år. Vi kommer självklart att publicera fler äventyr men ändå!

//Daniel mit familj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0