S*Narya FenjaAsh Som a (Blå)


S*Narya FenjaAsh, med tilltalsnamn Fenja hemma kommer ifrån S*Narya's katteri i skarpnäck och är ryggraden i vårat katteri. Fenja är en stor somali hona och väger mellan 3-4kg (närmare 3), har vacker ticking, en varm havregrynsfärgad bottenfärg och vackra stora ögon med ett alert uttryck. Fenja tillhör de somali med lättare "klädsel" och har aldrig varit något pälsmonster. Vi arbetar för en semilånghårig katt med betoning på välutveklad krage, byxor och en buskig svans, en katt som man inte ska kunna mista för någon annan av gruppens alla  "pälsmonster" (Norskskogkatt, Helig Birma, Main Coon mm) Pälsen är lättskött vilket vi välkommnar då vi har nog med Hobbes pälsvård.

Fenja är en aktiv katt såväl fysiskt som psykiskt och hon tillhör skaran av "flygande katter" då hon gärna använder oss tvåbeningar som trappsteg då hon älskar att ligga högt, man finner henne ganska så ofta vilande ovan på dörrar med översikt över "fotfolket".

Fenja har starka modersinstinkter nedärvda ifrån sin mor IC S*Andantes NemiAsh och har hitintills inte misskött sina modersförpliktelser utan är istället övernitisk med omvårdaden av sina ungar. Fenja är en katt med självförtroende och integritet vilket ibland kan ställa till det när vi är ute på promenad i sele då hon ska läxa upp utekatter och småhundar, man kan kort säga att hon är ingen man utan vidare kör med!

Fenja är en dominant, intelligent, pratsam katt som är lojal mot sin familj, vidareutvecklar hela tiden betydelsen av ordet kärlek och tålamod och sätter sig i respekt hos utomstående katter! Fenja är en katt som sätter avtryck hos såväl djur som människor!
 
För att få en närmare titt på hennes stamtavla kan man titta in på www.pawpeds.com där hennes uppgifter finns inlagda

Fenja är
 
Pk-normal (blodtest)

PRA-normal (blodtest)

Blodgrupp-A

Patella undersökt U.A

Fenja är ögonlyst U.A under våren 2010. Ögonlyst under vintern 2011 U.A

Fenja är numera kastrat och kan njuta av ett lugnt liv genom att ta hand om oss.
Trackback
RSS 2.0