Dag fyra

Ja nu är det dag 4 för de små i stora världen, de äter och sover mycket men är väldigt "gnälliga" (läs pratsamma) som sin mor. Vid invägningen i morse vägde hanen 154 gram och honan vägde 164 gram.
De är så mysiga när de ligger och sover, de har redan utvecklat små personligheter, hanen är pratsam och lite omständig som sin mamma medan honan är väldigt robust i hela sitt uttryckssätt, hon äter som en häst!

 Man får inte glömma bort den som gör jobbet med ungarna och i pauserna så passar vi på att leka lite....

Fenja är väldigt pigg och har varit det hela tiden, vilket är skönt men tröttsamt då hon vill att vi ska se hennes små mirakel och hennes slitgöra helst 24 timmar om dygnet, man får väl passa på så länge det varar!

Å vem säger att man inte kan ha roligt med ett gammalt byxsnöre? Katter hittar oftast mest skoj i det enklaste av ting... Huvudsaken är att man är delaktig som människa

Over n Out
//Daniel & Ida

Länkar till våra vänner

http://katten-azlan.blogspot.com/

http://www.fauvesomali.se

http://www.ianthes.se/

http://www.villkattens.com//

http://www.allinclusivesomali.se/

http://www.foxgloves.se

http://jambosomali.blogspot.se/


Presentation av de små liven

Bilderna är tagna idag den 21/11 och de små liven är nu inne på sitt tredje levnadsdygn

 Här är de båda två, hanen överst och honan underst
 Honan visar ansiktet och hanen vänder sig bort, honan är lite ljusare och är en riktigt lite klump, hanen är längre och slankare

 Hanen i närbild, födelsevikt 103 gram

 Honan i närbild, födelsevikt 100 gram

Vi får hoppas att de småliven stannar med oss, den första veckan är kritisk för småttingarna, just nu nu är de pigga och matglada och vi håller tummarna att det förblir så. Fenja är så glad att hon har nya småttingar, hon pratar om dem hela tiden!

Undringar och kanske ett visst intresse?

Har ni några funderingar eller är intresserade av att köpa katt hos S*Nogitsune's så är det bara att höra av sig. Vi vill ha en långvarig kontakt med potentiella köpare innan vi bestämmer oss och efter köp, inga frågor är för små eller för stora. Vi tar hänsyn till ägarens såväl som kattens personlighet innan vi säljer katt.

Mer information hittar ni under fliken uppfödning om uppfödningspolicy med mera

Tvåbeningen kommer snart att försöka få till en hemsida, när får tiden utvisa

Mvh daniel

Kattungar har kommit!

Godmorgon alla bloggläsare, själva har vi varit upp sen klockan 03:00 i natt då Fenja började få värkar. Det har varit en ganska omtumlande men samtidigt lugn natt under omständigheterna med given nervositet och förlossningsångest, att vi har varandra jag och Ida är guld värt under dessa stunder, Ida är en klippa, jag en sten.
Vi har ju sen tidigare erfarenhet fått fara i väg till veterinär men denna gången behövdes inte detta, vilket glädjer oss nått oerhört och vi håller tummarna att utvecklingen fortsätter för det bästa för våra liv här hemma. Det blev iallafall två blåa små bäbisar, om dom är AbyVar eller Somali får tiden utvisa, även fast honan ser misstänkt långhårig ut. JO för det blev en hona och en hane! Båda vägde runt 100 gram och Fenja skötte allt själv, vi var lite otåliga och torkade de småbarnen då vi inte visste hur många som döljde sig där inne, än kanske en till trillar ut?

Vi återkommer med bilder när lugnet lagt sig och familjen fått mer kvalitetstid tillsammans.

Skepp å hoj
//Daniel 


Helg, men vart är solen?

Trött, grått och ruskigt. Det är svensk vinter det! Gillar inte detta alls och vi kommer sannolikt att ladda med värmeljus och socker under dagen, annars tar tröttheten överhanden.

Ska försöka att kräla efter Fenja idag för att ta några bilder att lägga upp. Det äör märkligt att hon ena stunden ser väldans rund ut för att sedan ha en mer mystisk kroppsform, det är svårt att beskriva men dräktiga katter är hemlighetsfulla djur.

På återseende

/Daniel


Datan har kommit hem, nedräkning påbörjad!

Ja till alla som besöker bloggen måste jag säga att datan har varit på repration, tydligen ett trasigt grafikkort?! I vilket fall som helst så gick det på garantin och försäkringen fick inte sträcka sina muskler. Dataproblem, usch!

När det gäller Fenjas Väl och Ve så går hon stadigt upp i vikt och är inte så liten längre. Fenja verkar svälla upp mycket i slutet av dräktigheten och vi har nog uppskattat kullen till tre småttingar. Fenjas aptit går iaf inte att ta miste på och klippt högrev är en favorit som hon mer än gärna glufsar i sig innan de andra hinner smaka. Vi håller som bäst på att förbereda oss inför nedkomsten, håll tummarna för Fenja!

Måste berätta att jag slogs av en glad överaskning när jag öppnade medlemstidningen i morse, vi var nämligen vinnare av ASK's fototävling med tema vänner. Blev väldigt glad och sporrad till att engagera mig mer för klubben. Får ta tag i engagemanget det när skolan blivit lite lugnare.

Godspeed
/Daniel & Ida

Här har ni vinnarbilden

RSS 2.0