Lägesrapport och hösthelg

Nu är det så mycket höst att man knappt orkar titta ut genom fönstret, jag tillhör nämligen skaran människor som har svårt för hösten och helst av allt försätta mig i dvala tills jul. Katterna påverkas nog också av hösten inbillar jag mig, de finner inte så mycket nöje åt rusket men sitter gärna och spanar på trastarna i sovrummet som festar i rönnbärsträdet alldeles utanför.

Fenja växer långsamt men säkert i omfång och i vikt, har en strålande aptit och verkar obekymrad över sin ökade klumpighet och det som hända skall. Det är väldigt svårt att uppskatta hur många småttingar det kan röra sig om enligt tidigare erfarenhet.


   

Vi hoppas att det döljer sig några guldklimpar där inne förståss

Sist en bild på en blommande hoya

H. Australis

Kontaktuppgifter

Daniel Dagobert & Ida Löfqvist

E-mail: Vzerildaniel@hotmail.com, daniel.dagobert@hotmail.com

Tel: 0702227132, 0768163719

En Oljad BlixtVåran egen tös Ninja har utvecklats enormt sen hennes bror Shakko flyttade, hon har redan haft tre löp och hon är verkligen sugen på egna små kattisar. Vi letar sporadiskt efter en hane åt henne men för tillfället går hon på p-piller och tanken är att hon ska assistera sin mor i moderskapets sysslor innan vi låter henne själv få kattungar. Vi kommer också att testa henne för ärftliga sjukdomar innan en parning blir aktuell. Ninja har utvecklats över all förväntan och är en energisk, kraftig och muskulös tjej med egen agenda.//danielEn blommande Hoya, Verticillata "Green"

Parningsnyheter!

Konstaterad dräktighet hos S*Nogitsunes emellan:

 
N* Villkattens Elrond Half-Elven AbyVar a, är den senaste hanen som har bidragit till katteriet N*Nogitsune's andra dräktighet. Elrond är en kraftig hane med runt vackert huvud i bra proportioner med stora uttrycksfulla mandelformade ögon, Elrond har en proportioneling kropp med bra stabilitet och tyngd. Elrond har en vacker varm blå färg med en havregrynsfärgad bottenfärg. Elrond har både fawn och mycket blått i stamtavlan. Elrond är PRA & Pk normal.
  Honan i denna kombination är våran S*Narya FenjaAsh som a är våran stammoder, Fenja är en stor hona med feminin och atletisk kroppsbyggnad. Fenja tillhör de somali som inte är särskilt välpälsade, men hon har päls på rätt ställen såsom krage, byxor och svans. Fenja har stora uttrycksfulla ögon och en kraftig Narya haka, vilket vi hoppas förs vidare till hennes avkommor. Fenja är PRA & Pk normal. Katterna i denna kombination kompletterar varandra bra i sina svagheter och vi hoppas att deras styrkor förstärks hos deras avkommor. Förväntat färgutfall på ungarna är främst blått, men även fawn förväntas. Än så länge är det tidigt i dräktigheten och faktiska kattungar är fortfarande långt borta, självklart hoppas vi på det bästa och återkommer med täta rapporter på utvecklingen. 


Vi hoppas att detta är en kombination som kommer att tillföra underbara sällskapskatter och intressanta katter för Somali rasen.

Over n Out
/Daniel

Länge sen sist!

FenjaMenja är hemma sedan länge och tecknen pekar emot att det blir kattungar i november, tissarna är rosa och hennes midja försvinner i allt snabbare takt. Jag ska uppdatera bloggen ordentligt i helgen, då med bilder och mer om äventyret i Norge.

RSS 2.0