Vårdagar och stiltje i katteriet

Det händer inte så mycket på kattfronten nu, det är vila och strötillvaro för katterna, precis som ett kattliv ska se ut. Vi har planer på ny kull till hösten 2010. Mer info om denna kommer senare.

Nu är det slutspurt för egen del gällande utbildningen och all energi går till denna.

Trevlig vår till alla läsare!

Mvh Daniel

Kattgårds reportage ifrån Vayu

Hej alla kattbloggsläsare, här i Värmland har min husse gjort iordning för (mig!) eller egentligen mina kattkompisar en kattgård, men nu är den min! Härliga kattgård, har nästan inte tid för något annat än att busa och leka i denna, att man kan komma så nära fåglarna och sitta å smutta på den friska luften är underbart! Här nedan får ni tips ifrån Husse om ni planerar att göra en sådan själv, självklart har jag skickat med lite bilder så att min gamla husse och matte kan visa er "lekgården" också.

Jag har använt tryckimpregnerat virke med dimensionen 45 x 95 mm till största delen, nätet är sk. svetsnät som jag köpte på Beijer. Kattgården vilar på en träram, så jag har inte anvånt några pålar. Jag har satt upp många hyllplan på olika höjder som katterna tycker mycket om. De har även ett fågelbad och en trätunna att leka i. Det är väldigt trevligt att sitta här på sommaren när allting grönskar och blommar!/Håkan, Vayus nya ägare!

Fenja Ögonlyst

Nu har Fenja varit och ögonspeglats, det fanns inga tecken på PRA, Starr eller andra ögon åkommer, hon fick U.A och skötte sig utmärkt. Vi kommer att ögonspegla Fenja igen om 2 år om inget tyder på att vi behöver göra detta tidigare. Fenja är sedan tidigare DNA testad fri ifrån PRA genom LABOKLIN.


Kattungar som flyttat

Vayu och Chhaya har sedan en tid tillbaka levt i sina nya hem, en har blivit närking och den andra värmlänning. Vi får trevliga uppdateringar titt som tätt om hur det går för de små liven och enligt säkra källor så verkar det gå alldeles utmärkt. Det är så oerhört lugnt här hemma nu, det går nästan att ta på lugnet, i allfall när det gäller våra katter. Livet i övrigt är hektiskt och stressigt för en student i slutet av sina studier.

Vi har självklart fått lite bilder ifrån Chhaya och Vayu, först ut är Chhaya med sin nya kattkompis

Å sen kommer Vayu med sin/sina nya kompisar


Vi saknar er så, lycka till med era nya familjer!

//Daniel

Uppdatering kommer....

En större uppdatering kommer i veckan. Den som väntar på något gott?....

Mvh Daniel

RSS 2.0