Snöstorm och Chhaya har flyttatSå här ser det ut i Örebro nu och snön bara fortsätter att vräka ner, tar det aldrig slut och när ska våren börja? Idag så har ett stort antal björktrastar och sidensvansar varit på besök i kvarteret och kalasat på de få bär som fortfarande finns kvar i träden häromkring. Ninja tyckte att dessa var väldans roliga och gjorde små ljud av förtjusning när de kom nära taket, förutom fåglar har människor vandrat på taken här idag för att skotta ner de ofantliga mängder snö som taken numera rymmer.

 När solen skiner på så går det an trots all snö, vi bor i söderläga och när solen skiner så blir det mycket behagligt denna tiden på året. Bilden är tagen i helgen som va och detta är en mycket vanlig syn vid frukostbordet, har du aby/somali kommer du alltid att ha sällskap vid frukosten, iallafall om du som oss är benägen att smyga till dem en liten smakbit då och då. Ninja som sitter på Idas stol är mycket målmedveten vid frukostbordet och trivs vid detta familjemål. Ninja kommer förhoppningsvis att bära S*Nogitsune's nästa kull och om intresse finns får man höra av sig.

Chhaya har flyttat!


Våran tös har flyttat till ny familj och vi saknar henne så, det är lite ledsamt när våra kattungar lämnar boet men vi har samtidigt fullt förtoende och tilltro till deras förmåga att klara sig själva. Chhaya är en rolig tjej som tyckte det var mycket intressant med disken, så fort man skulle diska kom hon och ställde sig vid ens fötter och jamade, påtryckningar för att visa att hon ville vara med i denna spännande syssla. Ofta fick hon sitta på axeln men för fotograferingens skulle satte jag henne på bänken och hon tog omedelbart den bästa utsiktsplatsen för att bevittna diskandet.

Vayu har ännu inte hittat nytt bo , flera har varit intresserade av Vayu men det har av olika anledningar inte gått i lås. Vayu är en underbar, självsäker och väldigt aktiv katt som med all säkerhet kommer att liva upp och sysselsätta den eller de som fastnar för honom. Vi kan även tänka oss att placera Vayu på foder om rätt person dyker upp, vilket innebär att vi vill ha två parningar efter honom och efter detta övergår Vayu i personens ägo. Vi vill ha en längre kontakt med eventuella fodervärdar då man behöver vara insatt i vad det innebär att hålla en fertil katt. Men rätt hem väger tyngst och känner man sig såldVayu men inte på hans fertilitet så ser vi inte detta som ett problem vid ett eventuellt köp.

På återseende
//Daniel

Kattungarna 12 veckor

Kattungarna har nu fyllt 12 veckor och Chhaya flyttar till nytt bo nästa helg. Intresse för Vayu har även visats! Det är två underbara katter som med all säkerhet kommer att förgylla livet för sina framtida familjer.

Vi njuter verkligen av kattungarna nu, de är underbara, vackra att se på och underbara små personligheter. Fenja har gjort ett gott jobb med sina barn, något annat har inte funnits som alternativ för henne. Vi är så glada för Fenja!
 Vi är också glada för att de små är så fina och välartade ("på abyvis"), det är inte i alla fall det går väl. Kattungar är känsliga den första tiden och påverkas väldigt mycket av den omgivning i vilken de lever sin första tid. Vi strävar alltid efter att de ska uppleva sina dagar så stimulerande och kärleksfulla som möjligt. Förhoppningsvis är det en ryggsäck som de fortsätter att bära med sig i sina nya familjer.

Chhaya                     Vayu


Bilden är tagen på kattungarna idag när de "fikar" med oss på balkongen. Det var så skönt så de fick vara ute med oss, varje nytt intryck är ett äventyr i en Aby´s liv. De smakade jordgubbe idag vilket Chhaya gillade. Man får vara försiktig med vad man ger sina katter då många saker som vi tycker är goda kan vara onyttiga och rent av farliga för katter. Vi gör alltid en bedömning av detta innan vi ger dem något nytt, självklart baserad på fakta och beprövad erfarenhet.

Vayu älskar att vara på axlarna och Ida är offer för hans nyfikenhet, det var vårsol som sken på oss och katterna idag. Underbart!

Leka tabletten i flaskan

Att aktivera katterna i hemmet är nog något som alla kattägare kämpar med, ena stunden är en leksak toppen, för att i den andra ha tröttnat på den helt. De har ju självklart favoriter som aldrig faller ur modet men ofta är det ren och skär konsumtion av leksaker...... Det roligaste är ju självklart när vi leker med dem men det har man inte alltid tid för och det är då man får vara finurlig! Vi har här kapat toppen på en pet-flaska för att i denna stoppa in leksaker och små godisar, katterna tycker denna är jätte rolig men den låter när de "grejar" med den och de småriskerar att fastna med huvudet så de får inte leka obevakade. Vi får se hur länge den är populär!
 Hobbe sitter och tittar på och han får sällan plats vid lekarna, speciellt nu när de små förtfarande bor hemma.
 Man nästan ser hur deras sinnen arbetar med att knäcka problemet....
 Chhaya är väldigt envis och man måste säga att hon också är rätt smart...
 Kan man inte knäcka problemet så får man iallafall "hålla masken", att vara en riktig snygging är ju inte helt fel heller!

Mamma har ju varit med förr så det är ingen match för henne att använda tassen rätt. Att vara "tasskatt" är någonting som Fenja finner stort nöje i.

Så som slutord kan man säga att för att aktivera sina fyrbeningar behöver man vara aktiv själv, och med detta kanske inte alltid behöva medverka själv. Ge katterna ett stimulerande problem å beskåda....

//Daniel

Katter, tvåbeningar...... familjen

Våra katter är verkligen med oss överallt, att ägas av abyssar är att alltid vara iakttagen, aldrig ensam. Vi är nog fast i katternas grepp är jag rädd, men samtidigt är det ett mysigt grepp som mer liknar en kram. 

Katterna följer dagens alla mål, de flesta toabesöken, ligger och vilar tillsammans med oss i soffan, självklart endast när de känner för det, å så "hjälper" samtliga att bädda sängen och vika tvätten på sina egna speciella sätt.
 ......... och de lämnar aldrig ett matintag för tvåbeningarna obevakat.

Å så ibland undrar man vart alla tog vägen!
 Då ligger de oftast å sover nån stans, drömmande.... 

//Daniel

RSS 2.0