Leka tabletten i flaskan

Att aktivera katterna i hemmet är nog något som alla kattägare kämpar med, ena stunden är en leksak toppen, för att i den andra ha tröttnat på den helt. De har ju självklart favoriter som aldrig faller ur modet men ofta är det ren och skär konsumtion av leksaker...... Det roligaste är ju självklart när vi leker med dem men det har man inte alltid tid för och det är då man får vara finurlig! Vi har här kapat toppen på en pet-flaska för att i denna stoppa in leksaker och små godisar, katterna tycker denna är jätte rolig men den låter när de "grejar" med den och de småriskerar att fastna med huvudet så de får inte leka obevakade. Vi får se hur länge den är populär!
 Hobbe sitter och tittar på och han får sällan plats vid lekarna, speciellt nu när de små förtfarande bor hemma.
 Man nästan ser hur deras sinnen arbetar med att knäcka problemet....
 Chhaya är väldigt envis och man måste säga att hon också är rätt smart...
 Kan man inte knäcka problemet så får man iallafall "hålla masken", att vara en riktig snygging är ju inte helt fel heller!

Mamma har ju varit med förr så det är ingen match för henne att använda tassen rätt. Att vara "tasskatt" är någonting som Fenja finner stort nöje i.

Så som slutord kan man säga att för att aktivera sina fyrbeningar behöver man vara aktiv själv, och med detta kanske inte alltid behöva medverka själv. Ge katterna ett stimulerande problem å beskåda....

//Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0