Regn å rusk.... å pigga katter

Ja vädret är ombytligt, det är tur och skönt att andra saker i ens närhet är mer konstant, som katternas små egenheter och deras dagliga dialog med oss. De berättar visserligen i stort sett samma saker, husse/matte lek med oss, maten är slut, en fluga i taket!, vill dricka vatten ur kranen, oj en blomma åkte i backen..... o.s.v.  Har äntligen fått mina priser ifrån våran klubbs fototävling, ett års medlemsskap och foder. Priser som är mycket välkomna hos oss. Nu är temat tokiga katter och jag ska försöka att fånga katternas tokigheter och skicka in några nya fina bilder.

Vi ska komma iväg å hälsa på våra vänner i Grums och Hallsberg men tiden rinner iväg och det är svårt när man inte har bil. Vi ska låna en, om det drar ut på tiden hyra.. Så att vi kommer iväg någon gång.

Jag ska inventera bilderna i kameran så kanske nån bild och ny uppdatering kommer under kvällen.

//Daniel med katter

Värme, å tropisk värme


Ja vad gör då tropisk värme med våra fyrbenta vänner, den gör dem trötta. Katter är djur som bemästrat sovandets ädla konst och nu i värmetider spetsar de denna kompetens ytterligare. Vi tvåbeningar svettas mest och försöker undvika värmen istället för som katterna gör, sova ut den. Jag är övertygad om att kattkompetens kan människor behöva både i värme och utan.

Vad gör vi tvåbeningar förutom att svettas här hemma då? Jo vi sysslar med lite allt möjligt. Vi har varit på en längre semester på gotland och varit hemmaboende hos Idas föräldrar, inte mycket katt utan desto mer återhämtning iform av utflykter och fika.... i stora lass

Tårtan var mycket god bör tilläggas...

Just nu så tar blommorna upp mycket av tiden här hemma och katterna hjälper till på sitt egna sätt, när de inte sover och jagar nattfjärilar som lockats av blommornas parfyrmerande doft. På kvällarna doftar porslinsblommorna underbart. Här kommer en bild på en förstagångsblommare, H. Megalaster, tillhör de storblomiga hoyorna och knopparna brister i detta nu.

Jag får ursäkta mig för er bloggläsare som läser inläggen för katternas skull, men samtidigt är detta självklara delar av deras liv och ni får en lite bättre inblick i vad vi är för människor också. Hoppas att ni hinner njuta av bad och glass nu i värmen så hörs vi snart igen. Med nya bilder ifrån S*Nogitsune´s

/mvh Daniel

Sommarjobb och varma dagar....

Ja nu var det verkligen längesedan som man skrev här, och ni som orkar att följa, ja vad ska man säga? Ni är en trogen skara och något ska ni belönas med.

Katterna lever livet nu i sommartider och tankar på en kattgård med stora utrymmen att sträka ut sig på duggar tätt innanför min panna, att göra kattgård kommer bli ett framtida myclet stimulerande projekt. 

Under sommaren så ska vi hälsa på både Vayu och Chaaya (Saija nu kallad) under sommaren, tid det får man försöka att ta sig helt enkelt. Det ska bli mycket spännande att hälsa på dem, de har båa utvecklats mycket bra enligt deras nya ägare.

Så till detta med belöning, och det jag kan erbjuda det är bilder. Jag ska under veckan ladda upp lite bilder på de små men det kommer nog att bli lite blommor också, vi är ju ändå i blomstrande tider. Något som även katter gillar, blommor alltså

Jag återkommer denna vecka, ett löfte jag kommer att hålla, då med bilder.

Mvh Daniel

RSS 2.0