En massa snö...... och kattens dag

Hej på er! Nu har snön äntligen gett med sig men vad det har snöat idag. Vi har julpyntat och katterna har faktiskt inte varit i vägen det minsta. Det är mysigt men kallt, kommer det att bli en repris av våren 2010 måntro?

Vi har badat Fenja och Hobbe under den gånga veckan, rädslan för att Fenjas negativa erfarenhet ifrån senaste gången vi badade henne låg nära i minnet. Jag förberedde så mycket jag kunde och höll mig framförallt lugn själv. Genom att hålla en varm skön temeratur samt i huvudsak skölja henne med ett litermått så gick det faktiskt riktigt bra, hon njöt stundtals vilket var väldigt härligt att se och få vara med om. Underbara katt.Ninja behöver inte bada utan spenderar dagarna i fönstret spanandes på de fåglar som kämpar för livet i snöovädret, en frusen kaja skulle smaka super.....Igår var det kattens dag och vi ställde upp som representanter för Somali rasen. Fenja fick följa med och hon skötte sig galant, var social och pratsam och visade sig ifrån sin bästa sida. Det är alltid roligt att vara med i kattsammanhang, man träffar trevligt folk med samma intresse som en själv och samtalsämnena tar aldrig slut. Självklart är det också roligt att samtala med alla andra trevliga människor som kommer å tittar på katterna.


Fenja gillade inte sin granne som var en tabby maskad helig birma, en unghane som stundtals råmade. Då kände Fenja sig manad att "rätta" honom genom att tassa på honom. 

Vinnaren bland katterna, korad av dagens besökare var en vacker bengalkille ifrån leopardettes. Vilt och otamt intryck. En läckerbit..


God vinter på er!

Mörker å..... snö snart? Men desto mer mys..

Ja tiden går verkligen snabbt, och dagarna är så korta. Kylan har kommit å snart även snön om man ska tro vecko prognosen. Men jag är inte nere, inte alls. Jag tycker att det är trevligt att tända lite ljus å mysa med familjen. Katterna verkar också gilla detta. Men akta er för att kombinera levande ljus och katter, uppsyn gäller!

 Man kan ju annars hålla sig till sedvanligt mys och våra kläder är ju det mysigaste som finns för trötta små höstkatter..... Här är det Ninja som myser i Idas tröja.... Hon ser nästan ut som en lite dam med med hatt. Ninja är annars den av våra katter som gillar mys på "distans" hon vill gärna bestämma myset alltså.
 Annat med är det med Ninjas mor Fenja, hon älskar mys, mys i knät, mys på axeln bara myset är "spontant" så går det alldeles utmärkt att gotta sig hos oss. En underbar kvalité hos en katt.

Men våran riktiga mysmaskin är denna "lilla" björn som har en ängels tålamod och minne som en guldfisk. Har är verkligen en källa till tröst och glädje för oss allihopa trots att kattjejerna kan tycka annorlunda ibland.

Jag hoppas att ni har era egna källor till mys där hemma i höstmörkret. Det behövs verkligen!

RSS 2.0