Ninjas mage växer vidare...

Hej läsare. Här hemma har snart semestern tagit slut och jobbet stundar åter. Vädret har svängt emellan regn och solsken och man har hunnit med mycket under dagarna, det kanske man inte är ensam om. Att semestern snarare ägnas åt det där som man inte har tid med annars kanske är vanligt, vad vet jag?

Dynamiken emellan katterna påverkas tydligt av Ninjas dräktighet, Fenja påminner henne om sin plats och Hobbe bråkar med Fenja och Ninja skyddar Fenja ifrån Hobbe, en triad av kompexa relationer. Vi tycker att Ninjas mage har växt tydligt och att hennes sätt har förändrats, hon boar och söker sin mors närhet på ett annat sätt än tidigare. Vi har också kommit närmre vår tickade terrorist som helst av allt vill stjäla vår mat. 
 

Mamma är bra att ha i dessa tider, hon har ju varit med förr.

//Daniel

Sommar du varma sommar...

Hej igen! Här hemma är det sommarvärme, vi har i dagarna haft vårt första åskoväder här i Örebro och vilket väder sen. Över 800 blixtar hade slagit ner i staden med omnejd och över 8000 i länet. Från balkongen kunde man följa en av naturens starkaste krafter.

Nu till krafter iform av fyrbeningar, för det är också naturkrafter att räkna med. Sen Ninja kom hem har det varit ganska lugnt emellan katterna, Ninja tog ganska snabbt sin position i flocken och ställde inte till med gräl. Däremot så har Ninja blivit glupskare och än mer hård i nyporna när det gäller att ta för sig vi matbordet, Fenja och Hobbe har inte en chans. Ninja sover annars mer än vanligt och är faktiskt lugnare om man bortser ifrån maten. Här ligger hon på balkongen och vilar sig.


Vi tycker oss se tydliga teken på dräktighet, hos katthonor som väntar sin första kull svullnar vårtorna upp och antar en rosa ton. Ninja som är AbyVar är det lätt att hitta dessa och man känner dem även tydligt. Som vanligt så är det de längst bak som är störst, bilden visar en i mittenpartiet. Vi är spända av förväntan. Det var ett tag sen vi hade kattungar sist.


Så tillbaka till värmen, för balkongen är verkligen en av favoritplatserna för katterna. Särskilt för Hobbe som till skillnad ifrån Fenja och Ninja har vintern som favoritårstid. På bordet och det svala balkonggolvet får han tillfällig lindring.

Fenja tar istället det lilla lugna inomhus och denna katt har en förmåga att vara humoristisk utan att anstränga sig. Ofta hittar vi henne med huvudet i de märkligaste positioner.

Äntligen!

Nu kommer den efterlängtade uppdateringen, åtminstone för mig. Hemsidor som står stilla är ju inte alldeles för kul.

Mycket har hänt sen det sist skrevs några längre rader här. Vår egna familj tar mycket tid i anspråk då Nils alltmer vill vara med där det händer. Nils han växer, man tror att man har all tid i världen men när man sätter sig ner så ser man hur fort tiden går.  Det är skrämmande hur fort den tidiga utvecklingen går för katter, på samma 5 månader har man tonåringar istället för små rultiga kattungar. För Nils är katterna lika självklara i vardagen som vi men han ägnar inte så mycket intresse åt dem än.

Katteriet har börjat bli mer aktivt igen, vi går i väntans tider och planer för framtiden håller på att sättas.

Parning har ägt rum emellan S*Nogitsune's Ninja AbyVar p och S*Ianthelagens Mr Worf Som a. Förväntat utfall är Blåa och Fawn somali och Abyvarianter. Jag lämnade Ninja nere i Kävlinge helgen innan påskveckan och hämtade hem henne den 2 Juni. Ninja har levt i en mycket omhändertagande miljö och vuxit i sig själv. Tack Eva och Kerstin för att ni tog sån god hand om vår tickade terrorist. Ninja och Mr Worf hittade varandra efter dryga en månad tillsammans.

Här kommer bilder på den blivande modern och fadern.

Mr Worf

NinjaVi börjar se tidiga tecken på dräktighet hos Ninja, hon äter och sover mer än hennes mor. Hennes juver har också blivit lite större. Vi räknar med kattungar runt den 14-16 Juli. Följ med oss på resan.RSS 2.0