Dagliga galenskaper och 12 veckor fyllda.

Ja lugnt här hemma är det inte, kattungarna hittar på dagliga upptåg, det ena värre än det andra. Man har aldrig tråkigt men inte heller en lugn stund. Yoshi och Ginko är fenomenala på att underhålla sig själva med allt vad det innebär, mycket av tiden spenderas på att sortera bort sådant som de skulle kunna skada sig på, sånt som vi tidigare inte tänkt på (inte heller tidigare kattungar) Häromdagen hade de mycket kul åt vår tvättpåse som hängde på en dörr, hur de kom i den berättade inte de tickade ninjorna men roligt hade de iallfall. Som tur är andas påsen så de fick ha sitt lilla roliga under uppsikt.
Kattungarna har även en förmåga att slappna av och är väldans mysiga då. Ginko söker sig mer till Ida och spinner som ett litet räkneverk och Yoshi söker sig mer till mig. Yoshi har en tendens att krypa nära och mysa in sig på så goa sätt.
 Yoshi myser.....
Det kommer verkligen att bli tomt när damerna blå flyttar, de har tagit en så stor och självklar roll i hemmet. Aldrig osynliga och alltid hungriga på uppmärksamhet och tvåbeningars läkerheter. Ibland snubblar man över dem och vid andra tillfällen så känner man någon omsluta ens ben i en riktig aby-kram.

//Daniel


Snart 12 veckor. Mindre än en månad kvar till flytt.

Ja tiden flyger fram. Kattungar har en särskild förmåga att fånga kärnan i det uttrycket "time flyes" Men kanske inte på ett tefat som bilden under visar.

YoshiAsh

Yoshi och Ginko är nu två mycket färgstarka damer, de håller oss minst sagt upptagna med sina påhitt, den ena är värre än den andra. Yoshi tar pris i klassen tickad terrorist och Ginko i spontana påhopp. Vi har nog inte varit med om aktivare kattungar, men minnet är kort och de skiljer sig "nog" inte ifrån de tidigare Nogitsune's kullarna.  Men vi har aldrig tidigare haft småbarn och kattungar samtidigt och det är en kombination som är mycket intressant, man kan likna det vid att åka en berg och dalbana, det är nämligen bara att hålla sig kvar och njuta av åkturen.

Nu är det inte så långt kvar till damerna blå flyttar och blir östgötar. En nedräkning som är förknippad med glädje för vissa och för andra med sorg. Ninja har ännu inte klippt banden till de små men mormor Fenja kommer att bli lättad. Vi kommer att sakna den livsglädje och kraft Ginko och Yoshi har men inte deras tjuvaktighet gällande nappar och barnleksaker. Nu finns det nämligen inget som hindrar deras framfart, därav liknelsen med en berg och dalbana. De tar det de kommer åt och snappar upp det de kan av mamma (för övrigt en tickad terrorist med högsta avgångsbetyg) När det gäller mat, mys, bus och allmänn förstörelse. Att ha Aby/Somali är en prövning i tålamodets ömsinta konst, en ständigt flygande katt med tassar och klor redo för kontakt av första graden. Nu är de med vid samtliga måltider, tv-mys i soffan, snosandet i sängen och de har även doppat sig i toaletten (känsliga läsare bör veta att toaletten var spolad och att katten sen blev badad) Som sagt aldrig tråkigt med Aby....


Systrarna blå spänner musklerna på varandra..
Efter bråk kommer mys..

De två damerna blå är oskiljaktiga och kompletterar varandra i personlighet. Yoshi hittar på och Ginko följer efter. Vi upplever nog att Yoshi är "hjärnan" och Ginko är musklerna i deras räder. Nu senast emot en stekpanna med tacofärs. Men skenet kanske bedrar, vem vet?

Annars så är höstsolen på balkongen populär, det finns mycket att provsmaka och pröva hållbarheten på. Dessutom är mormor och mamma stora idoler och hålller självklart till där. För övrigt får vi besök av en ovanligt fräck skata, som katterna försöker dräpa tappert.. Men jag får nog tyvärr säga att skatan sitter säkert, för tillfället iallfall.
Yoshi prövar
Ginko spanar

Så fina!

//Daniel & the family


Vayu & Saija

Hej på er läsare. Tiderna är hektiska för tillfället men ni är inte glömda. Detta inlägg tillägnare jag två kissar som är utflyttade S*Nogitsune's VayuAsh och S*Nogistune's ChhayaAsh (Saija)  En kombination emellan vår Fenja och en norrman som heter Elrond Half-Elven. Två katter som både är och ser helt underbara ut. Det är så roligt att få rapporter ifrån kattungeköpare och få följa deras utveckling. Vayu och Saija har både en underbar färg och ticking. Deras uttryck är så där otamt som man gärna vill ha som uppfödare. Båda lever härliga och aktiva liv som sällskapskatter.

Vayu

Saija


Två kattungar som var väldans roliga att få lära känna!


Trötta barn, trötta päron...
Ja som titeln på dagens inlägg lyder så är både fyrbeningar och tvåbeningar trötta. Hösten är här och det känns som att alllt går ner i ett annat tempo. Men tempot skiftar fort så det gäller att hålla sig alert.

Kattungarna utvecklas och går in i den ena fascinationen efter den andra. De är väldigt sällskapliga så fascinationen är oftast något som tvåbeningarna har tappat eller glömt på golvet. Yoshi har pippi på Nils nappar och Ginko tar det hon kommer över. Den som är värst är Yoshi, hon bossar och tar för sig som om hon ägde stället. Vilket hon i realiteten gör...

Idag kom jag på henne med en av Nils majskrokar, ni vet sådana där gula saker som smakar luft...?! Hon tuggade och lekte med den och till slut var den borta. Det blev några suddiga bilder, det är svårt att följa med i svängarna.Behöver jag säga att de är helt matgalna?

RSS 2.0