Besök hos veterinären och underbart höstväder..

Nu har kattungarna varit hos veterinären och fått sin första spruta. Det gick väldans bra med besöket. Vi tog med oss mamma Ninja som stöd men effekten var nog det motsatta för kattungarna var kolugna medan hon röjde runt och inte alls spelade rollen som lugn moder. Vi borde ha vetat bättre. På vägen till kliniken satt Yoshi längst in och halvsov, lugn som en filbunke och inte alls som hemma då hon flyger mer än springer. Ginko och Ninja satt å prata med mig som var i baksätet. Även vår lilla Nils var med så det var verkligen en familjeangelägenhet.

Vi använder oss av katt och hundkliniken som ligger i Bista, ett industriområde i Örebro. Vi är väldigt nöjda med dem. Tittar ni på tassarna i "barnhöjd" så ser ni att det fattas några avtryck, lite charmigt tycker jag.


 Släpp ut oss då!

Personalen på kliniken fick händerna fulla när buren öppnades, Ninja hoppade ner och inspekterade omgivningen på äkta aby manér. Svansen högt och med spärrade öron. Kattungarna var lika orädda, Ginko var faktiskt mer framåt än Yoshi som burrade upp sig ordentligt. Efteråt så såg man att besöket tog mer på henne då hon vart lite trött.

 Fy fabian för sprutor! "YoshiAsh"

Hemma i säkerhet igen. Kattungarna diar bara sporadiskt och mest för tröst. Efter besöket vart de lite mammiga. Ninja arbetar annars på en hård politisk kampanj att bli mamma igen, men det dröjer nog ett tag till!


8 veckor...

Ja kattungarna har blivit 8 veckor och tempot här hemma är minst sagt högt. Det finns inget som hindrar dem nu och de växer på sig fint, de diar bara sporadiskt och mest för mys.
 GinkoAsh
Att fota kattungar är som sagt svårt, att få dem att sitta still längre stunder är smått omöjligt och kameran ses som ett möjligt byte. Kanske en bild på 10 blir hyfsad. Kattungarna har även tagit över flera av Nils leksaker och ligger det en napp på golvet så är Yoshi snabb på att försöka ta den, så man är i ständig nappjakt då Nils gillar att kasta dem omkring sig. Hujameja, när det blir lugnare här hemma gäller det att ladda batterierna. Men det är helt underbart med, med barn och kattungar så fulla av liv. De får en att känna att man lever.

När det gäller tempramentsmässigt så upplever jag och Ida att Yoshi är den intensivare av de två, hon är högt och lågt och är en riktig liten primadonna som bossar över storasyster. Man får se upp för rätt som det är så sitter hon i benet, ett nöje som hon delar med sin syster. Något som är intressant är att Yoshi på något sätt ofta lyckas att finta sin mor eller mormor och blir därmed inte buren lika intensivt som Ginko. Ett uppfostringsok som har resulterat i att Ginko för närvarande är stubbad på halsen. Men de får vara glada att de får ha morrhåren i fred för det gillade nämligen Fenjas mor att stubba av.
YoshiAsh
Kattungarnas vuxna förebilder är dem alltid i hälarna, Ninja går runt här och bossar över samtliga. Hon pratar väldigt mycket med dem men själva är de ganska tysta. Vi får se om de ärver mormor och mors verbala drag. Ninja är förövrigt en järnlady och att bli mamma har verkligen varit utvecklande för henne. Hon har en helt annan överblick än Fenja som är mer för detaljer. Så fort en katt ger ifrån sig ett ljud så är Ninja där och styr upp det hela. Att ha en sån katt är verkligen bra för den inre balansen i flocken.
Ninja
Vi är verkligen glada över att damerna blå kommer att flytta till samma hem, de är verkligen som ler och långhalm. Det är också roligt att de är så olika både i person och form. Det ska bli väldans spännande å se hur de utvecklar sig. Det som är intressant färgmässigt är att Yoshi är väldigt kall i underpälsen, ger nästan ett silvrigt intryck medan Ginko är varm. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig över tid. Det tar ju närmare 2 år innan pälsen är helt utvecklad med tickningen.

Här kommer lite blandade bilder


Hektiska dagar och mörkare mornar......

Tempot här hemma är onekligen högt, saker händer hela tiden med kattungarna i sin mest aktiva och nyfikna period i livet och ett lika aktivt och nyfiket barn. Jag är numera föräldraledig men det är sannerligen inget bra ord, för ledig är man inte.

Kattungarna utvecklas mycket fint, både i utseende och i temprament. De är orädda och väldigt aktiva, den ena värre än den andra. De har nyligen dräpt sin första krukväxt, en ampellilja som sett sina bästa dagar. Fenja och Ninja delar nu på omvårdnaden, för en vecka -10 dagar sedan vändes Fenjas olust till vällust. Vad som orsakade vändningen vet vi inte men något hände iallafall och hon släpade runt på kattungarna med Ninja i bakvattnet. Nu har Fenja lugnat ner sig men är fortfarande en bättre mormor än hon var i början.

Hobbe får nu umgås mer med kattungarna och de säger till när han blir lite för exalterad. Då kommer mamma Ninja som skjuten ur en kanon.

Imorgon blir det bilpremiär.Vilket charmtroll? Man kan inte tro att hon är en fullfjädrad "tickad terrorist"

en favortiplats är i vår hibiskuskruka, ett mindre träd som fortfarande klarat sig oskatt ifrån de blå damernas framfart.

//Over n out
Daniel med familj

Damerna i blått är tingade.

Ginko och Yoshi har blivit tingade och kommer flytta till Linköping å bli Östgötar! Härligt tycker vi och tiden fram tills dess ska vi njuta av våra damer. Varje dag hittar de på någonting nytt, fototillfällena haglar men oftast finns kameran inte tillgänglig. Men här kommer ett axplock ifrån fyrbeningarnas upptåg.
 Katt i glas.. Sött absolut.
Katt i hink är ett litet ting.
 Efter att ha kört i full rulle, varför inte vila bakom en kudde..
 Hos mamma får jag mina öron varma...

Kattungarna utvecklas mycket fint, Ginko har en varm vacker färg som jag tror kommer att utveckla sig jämt och exemplariskt. Hon blir ludnare för varje vecka vilket vi båda tycker är väldans roligt och intressant. Tänk vad man lär sig mycket på att få följa dem ifrån början.

Deras personligheter blir också tydligare och tydligare, båda är väldigt sociala. Yoshi är en spjuver och ett riktigt abymatvrak. Ginko är en mjuk men väldigt kavat personlighet. Rätt fram och nyfiken.

//Daniel

Naw...... tiden går så fort

GinkoAsh
Idag var de första av flera intressenterna på besök, en familj som letat katt sen en tid tillbaka och fallit för damerna i blått. För damer är de verkligen, fast då i miniformat. Nu på onsdag fyller de 7 veckor och de har numera tagit över hela vårt bohag, vi får passa både på små fyrbeningar och på vår egen lilla knodd som har katter runt sig, högt som lågt.
Det blir många tjut just nu, både av lust och av mindre vällust, det känns när de små vassa tänderna tuggar på öron och tassar. Som tur är håller mamma en vakandes blick över systrarna blå.

Hungriga på livet, always....
trött/pigg?....
Tur att mamma övervakar det hela och uppfostrar när det behövs

Vi kommer att uppdatera när vi vet mer om utfallet av dagens besök men besked kommer i veckan.
//S*Nogitsune's

RSS 2.0