Kattungarna 5 veckor, jag höll min deadline!

Ja kattungarna växer och har så smått börjat äta annan mat än mamma Fenjas mjölk. Lewa och Mashatu är mest matorienterade. Savuti och Kafue ser närmast kränkta ut när man ställer fram maten. Lewa pratar i förtjusning när hon äter, hon äter mest varierat och sticker huvudet i först och utvärderar sen. Mashatu försöker äta pärlor mest men det går inge vidare. Populärast är kokt fisk, det vågar till och med Kafue att pröva.

Kattungarna är väldigt aktiva och kontaktsökande, när man går in till dem springer de mot dörren, ser väldigt roligt ut eftersom de är så små. Lewa ser ut som en lite hårig grå boll när hons studsar fram över golvet.

Hobbebobban vistas en hel del inne hos kattungarna, han är så försiktig men är nog mest intresserad av att stjäla deras mat, ser väldans roligt ut när han klistrar sig längst med golvet för att undgå upptäckt. Han vet att han inte får dammsuga i sig ungarnas mat.

Ninja är fortfarande väldigt skeptisk och fräser och gör avgrundsvrål när kattungarna närmar sig, de är ju så äckliga! Fenja försöker att lugna henne men det blir bara fel.

Här kommer 5 veckor bilderna. De är ju 5 veckor först på onsdag nästa vecka men när man väntar på nått gott väntar man alltid för länge;-P

Kafue
Savuti
Lewa
Mashatu
Håll till godo!


Kattungemys!

Kattungarna är imorgon exakt 4 veckor, de växer så det knakar och har fått pröva lite kokt fisk och "kattmousse". Idag när jag satt hos dem kröp Lewa upp i knät, spände ögonen i mig och spann som en liten maskin. Hon har en så go personlighet, kommer säkert bli en knäkatt av henne.

Kattungarnas personligheter träder fram alltmer, Mashatu och Savuti är "lugna" filbunkar, Kafue är lite osäkrare och pratigare. Lewa är oerhört kontaktsökande.

När man analyserar kattungarnas personligheter har man lättare att matcha dem med rätt tvåbening. En lugnare och självsäkrare katt passar ofta bättre till utställning då den klarar miljöombyten bättre. En katt som är skörare behöver mer stöd och omvårdnad, den får å andra sidan oftare en tajtare och djupare relation till ett fåtal människor. Sen finns ju alla varianter däremellan. Som uppfödare arbetar vi med kattungarna sen dag ett, målet är att alla katter som vi föder upp ska utvecklas till självsäkra och nyfikna katter.

Jag kommer ta nya bilder på lördag och då kommer även nästa uppdatering, men jag garderar mig å säger söndag. Titta gärna in ändå, ta tillfälle att titta på tidigare kullar, våra katter och annat som finns skrivet.

Mvh Daniel
S*Nogitsune's


Kattungarna snart fyra veckor!

Ja nu närmar sig kattungarna en månad och gör så med svansarna i topp. De är väldigt pigga och har flyttat ut ur bolådan, in i en hage som vi ordnat åt dem. De är väldigt alerta och sociala, när man pratar i närheten av hagen så försöker de klättra ur och till oss.

Fenja tycker att kattungarna börjar bli lite jobbiga, hon diar dem korta stunder och tar sen en paus. Idag när jag undersökte anledningen till detta såg jag att de börjat få tänder och behöver få klorna toppade. Fenja är väldigt mån om dem och man märker att hon är avslappnad och tillåtande emot oss när vi hanterar dem.

Här kommer 4 veckors uppdateringen med bilder, färgen håller i sig hos våra viltfärgade pojkar. Lewa är fortfarande lite "kantig" men har väldigt häftiga öron och en lugn personlighet. Savuti är den som gillar allra mest att bli hanterad och tigger om det i hagen när vi tittar till dem.
 Familjen börjar bli stor....
LewaAsh


Lewa är lite mer tunnpälsad än sina bröder men har längre hår, hon är lite kallare i underpälsen men detta kan ändra sig mycket med tiden. Det som är mest utmärkande just nu är de stora öronen och att hon har en lite kraftigare haka än bröderna. Ska bli intressant att följa utvecklingen på henne då hon är lite av den "fula" ankungen i kullen.

Kafue


Kafue är pratigast när man tar upp honom och lite försiktigare än sina syskon. Han är väldigt lugn i sättet och har en väldigt vacker uppsyn. Han har en lite kortare och tätare päls som Savuti. Jag tror att han kommer få en väldigt fin ticking men det är alldeles för tidigt att säga någonting om.

SavutiAsh


Savuti var absolut svårast att fotografera, hela tiden på språng och snabb som attan! Jag hade händerna fulla när jag försökte fotografera dem. Savuti är fortfarande störst och väldans go att hålla i, en kraftig kille minst sagt. När man tar upp honom är han lugn och det där "springet" är som bortblåst.

Mashatu


Mashatu var även han snabb som en oljad blixt! Usch vad svårt det är att fotografera kattungar. Som tur är assisterade Fenja mig under fotograferingen, se nedan. Mashatu har den bästa färgen av de två viltfärgade pojkarna, han är väldigt lugn och otroligt mjuk! Han är en väldans go och jag är övertygad om att han kommer utvecklas till en väldigt stilig herre. Mashatu har fortfarande en längre och lurvigare päls än de andra tre men detta kan ju ändras.

 
Fenja hjälpte mig som sagt under fotograferingen, en kattunge ska uppfostras med vett och ett hårt handlag tycker Fenja. Ibland kan man bli lite orolig men som uttrycket lyder "mamma vet bäst" är det bara som tvåbening att hänga på. Fenja är väldans pratig nu för tiden och tar alla tillfällen i akt att vara "in my face" att sitta här och uppdatera innebär automatiskt att jag har en somali i nyllet, på tangenterna och i mitt hår. Det måste vara något som katterna gillar i håret, får kolla upp det.

Daniel
S*Nogitsune's


På besök i Östergötland! Ginko & Yoshi

Hej på er! Hoppas att ni ser fram emot uppdateringar på de fyra pyrena, en uppdatering kommer imorgon efter en/flera fotosessioner.

Vi har idag varit å besökt de blå damer ur förra kullen (födda sommaren 2011) En kombination emellan S*Ianthelagens Mr Worf och S*Nogitsune's Ninja. Som uppfödare är det väldigt givande att besöka kattungarna när de har vuxit på sig. Vi blev så väl omhändertagna med god mat och fika. Att prata katt och annat med trevliga människor förgyller verkligen tillvaron. Ginko och Yoshi lever livet hos sin nya familj och båda damerna har utvecklats fint. Den katt som tog mig lite med storm var Ginko. Yoshi är även hon en underbar katt men som uppfödare är det extra roligt om avkommorna utvecklas bättre än sina föregångare, och enligt mitt tycke har Ginko en bättre färg och typ än sin mormor S*Narya FenjaAsh. Både Ginko och Yoshi tog emot oss med öppna armar.

Här kommer bilder ifrån dagen.
Vacker blå färg och vilken svans!
även Yoshis färg hade blivit mycket bättre, lite laxrosa som sin mor i undertonerna.
 Alltid på språng, alltid på jakt. En Aby i sin fulla rätt.
 
Ginko hade pippi på "gammelhusses" hår. Man kände klorna i hårbottnen och hur hon drog in och doftade av. Bör tilläggas att jag hade alldeles nytvättat hår..

Även fast blixt inte har särskilt bra färgåtergivning så ser man vilken härlig färg ginko har. I verkligheten är den ännu vackrare, den bästa på en blå somali som jag sett. Silkeslen och fyllig päls. Mmm man blir alldeles varm.
 Lycka är att ligga i lillmattes famn.


Snart tre veckor och snart är samtliga över 300 gram.

Ja kattungarna växer och snart tar de sig själva ut ur bolådan. Fenja bara krymper och krymper, vi hoppas att hon inte förtvinar bort ifrån oss. Hon är vid gott mod och hon får iallfall gottigheter. Vi håller falkögonen på henne. Om 1,5 vecka hoppas vi kunna introducera lite mild mat, kokt vit fisk. Vi kommer ha fullt upp med dem när de väl klättrat ur bolådan.

Vi har bokat in lite besök och ser fram emot att visa upp våra små mirakel. Kommer att uppdatera på fredag med nya bilder och lite annat.

På återseende
//Daniel

Nya bildpresentationer av familjen...

Hej på er!

Kattungarna växer så det knakar och nu händer det nya saker varje dag i deras utveckling. De har börjat vandra runt i bolådan och har börjat så smått att undersöka sin omgivning. Fenja har ännu inte flyttat dem men har börjat titta efter alternativa boplatser. Vi byter i bolådan och ändrar ingångshålets läge för att dra ut på det om möjligt. Det är roligt att se hur nyfikna de är, pratar man vid bolådan så försöker de fokusera med sina stora gråblå ögon. Idag spann de när jag klappade dem! Savuti leder fortfarande viktligan och detta är nog ointagligt fram till de förser sig själva, lilla Lewa kämpar emot sina bröder vid mjölkbaren och hon är verkligen en kämpe!

Under förmiddagen haft fotosession, det är inte det enklaste att fota kattungar och det har krävt många bilder för dessa "halvbra".

Här kommer först en familjebild, märk väl hur stor Savuti är jämfört med sina syskon. Han är en klumpeduns med stora tofsar på öronen.


Här kommer bildpresentation på kattungarna först ut är Mashatu

 Profilbild och rakt framifrån
 Helkroppsbild.

Mashatu är väldigt mörk i färgen och har en härlig personlighet, han har lite yvigare päls än sina syskon i dagsläget och vi hoppas att detta håller i sig. Han är ganska tyslåten av sig när man hanterar honom. Mashatu och Lewa är minst i kullen.

Andra ut är SavutiAsh

 Rakt framifrån och profilbild.
Helkroppsbild, han fick inte plats i handen så han fick hänga lite på min handled!

Savuti har en helt underbar personlighet, väldigt nyfiken och spinner mest i kullen. Han är hungrig som ingen annan och har en ljus och pipig stämma. Hade honom i knäet och han var lugn som en filbunke, tittade på mig med sina söta små ögon...

Tredje ut är Kafue

 Profilbild, raktframifrån.
 Helkropp

Kafue ger intrycket av att vara vild, man får en sån där go käsnla i magen när man ser honom. Kafue är väldigt mörk och jag tror att han kan få bäst ticking av kattungarna. Mashatu ger ett rödare intryck medan Kafue har en annan kvalité i färgen, det är svårt att förklara och det är nog mest mitt eget personliga intryck. Iallafall är Kafue väldigt lugn och mysig.

Fjärde och sist ut är LewaAsh

 Profil, rakt framifrån.
 Helkropp

Lewa är en karaktär och har gjort intryck på mig. Hon har en mörk röst och är en avbild av sin mor som liten. Hon har nog fått mammas haka. Man ser att Lewa är minstingen i kullen, hon är lite kantigare och så klart betydligt mindre än Savuti. Hon har tagit sig väldigt bra ifrån starten som var absolut tuffast för henne. Mitt hjärta klappar extra för henne och jag hoppas att hon fortsätter att växa på sig.

Ni kanske undrar varför de blå har Ash i slutet av namnet, detta är ett arv ifrån mormor S*Andantes NemiAsh. Samtliga blå katter som har fötts hos S*Nogitsune's har fått heta Ash. Dessa katter är ChhayaAsh, VayuAsh, GinkoAsh och YoshiAsh. Samtliga förgyller de hemmen med sin närvaro hos sina nya ägare.

Vi kan ta emot besök från och med andra veckan i Maj. Vi tar emot alla besök, är man intresserad av katter är man välkommen till oss. Men boka först så vi kan bjuda på kaffe och fika.

S*Nogitsune's
Daniel


2 veckor och snart kommer fler bilder!

Först av allt vill jag önska er alla en glad påskhelg, ta vara på varandra och ät många ägg!

Vill bara uppmärksamma om vår bilduppdatering som kommer på fredag, jag ska försöka ta 3 bilder av vardera kattunge för er att njuta av.

Sen vill jag även säga att samtliga kattungar har kommit över 200gram, väldigt lägligt då småttingarna fyller två veckor idag. Savuti är fortfarande störst och har bara 30 gram kvar till 300gram, minstingen Lewa kämpar på och visar en otrolig kämparglöd. Man kan redan se att Lewa och Mashatu är rätt lika varandra i typen medan Kafue och Savuti har andra uttryck.

Bara så ni vet så tar vi gärna emot besök från och med Maj månad. Ta kontakt med oss så försöker vi ordna något som passar alla.

Man ser på Fenja att det tar på henne med fyra växande bebbar och vi får skämma bort henne ordentligt efter hennes bravur med kattungarna.

På återseende!
//Daniel

RSS 2.0