Mashatu, killen som växer som en björn...

Ja trots sina 5 månader så är Mashatu numera lika stor som sin mor. Han växer otroligt och kommer nog bli en ståtlig somali hane. Han har börjat att pälsa på sig så smått, han har behållit sin färg och tickingen kommer allt mer.
 
Fenja är inte alls förtjust i att Mashatu är hemma fortfarande, han försöker leka men hon gillar det inte. Mashatu skriker efter uppmärksamhet, han är lite som en gökunge som vill bli matad med uppmärksamhet. Det kan bli så ganska snart att han får ett eget bo där hans behov blir bättre tillgodosedda och där han inte har en trött å lite grinig mamma säger nej hela tiden. Jag tror han saknar sina bröder, när de var hemma fanns det alltid någon att leka med. Nu får han nöja sig med Hobbes kärlek, en kärlek inte sämre än någon annan.
 
Här kommer lite bilder tagna idag, på vår och kanske just er egen prins.
Hobbe ger mig iallfall kärlek å mys...
Det finns en heldel hösttrötta flugor som förirrar sig in på balkongen, både jag och mamma slåss om deras små läckra kroppar. Husse och Matte ser våra akrobatiska konster varje dag, jag är strået vassare än mamma.
Men mamma är inte så dålig hon heller..
 
 

Mr Fox.... Kafue i mattes famn.

Vi är så glada att se att våra små tickade terrorister får så många pussar och kärlek ifrån er. En kattunge växer utav mat, vatten och en stor portion kärlek. Vi vet att det kan vara tålamodskrävande stunder, somali är en aktiv och nyfiken ras. Kan man göra någonting gott av all denna energi är det ett recept på en härlig och kärleksfull relation.
 
De behöver sina tvåbeningar....

ChhayaAsh a.k.a Saija

Saija är ifrån Fenjas andra kull med N*Villkattens Elrond Half-Elven AbyVar a. Saija har vi alldeles i närheten och hon tycks trivas på närkeslätten. Hon ses här med sin kamrat njutandes av de få sommardagar som vi fått i området. Det har varit mycket regn här i sommar.
Mammas alerta uttryck och en vacker blå färg.

Åter....

Ja efter en liten semester är man åter tillbaka till vardagen. En vardag bestående av familj, arbete och självklart katterna.

Katterna lever nu i en betydligt stillsammare tillvaro än tidigare och den enda som får det att gå lite snabbare i svängarna är Mashatu som fortfarande är med oss. Mashatu kommer jag att ängna ett eget inlägg lite senare.

Vi får rapporter ifrån våra andra små illbattingar runt om i vårt avlånga rike, rapporter som innehåller glädje, tillväxt och en del bus. Första året med kattunge är väldigt intensivt. Kattungarna är idag runt 5 månader och har alltså mycket tillväxt, fysisk och psykisk att hämta in. Skicka gärna bilder så vi här kan dela den resan med varandra.

Ne nu får jag börja snickra på inlägg nummer två.

RSS 2.0