Blåbären snart 9 veckor. Tiden går så fort...

Ja "time flyes" som man säger, med kattungar är det verkligen så. De och vi flyger fram genom tiden och varje dag händer det något nytt. Det positiva som har hänt i kattgruppen är att det har lugnat ner sig något emellan Fenja och Ninja, det är Fenjas sargade självförtroende och skygga kroppspråk som startar de bråk som nu sker alltmer sällan, tack och lov!
 
Nu har det faktiskt skett en växling emellan Ezri och Ishka gällande tempramentet, Ishka har lugnat ner sig betydligt och har på något sätt en storasysters personlighet. Hon älskar mat och hon sätter sig främst vid frukostbordet. Hon för sig som en dam. Gällande Ezri är det full fart, aldrig en lugn stund och hon hänger på de andra katterna och lär sig allt, både positivt och negativt. Hon är det lite mer sting i för tillfället vilket våra besökare i helgen fick erfara.
 
Kattungarna är numer överallt och har lärt sig att gå på den stora lådan med lucka, tror att Ezri och Ishka är de kattungar som har behärskat detta först av de kattungar som vi hitills haft hos oss.
 
Här kommer bilder på IshkaAsh
EzriAsh
IshkaAsh
EzriAsh
Syskonbild, behöver inte längre särskilja dem väl?
IshkaAsh
Mamma Ninja försöker alltmer att avvänja systrarna, för Fenja skulle det vara otänkbart! 6 månader är minimum annars blir det att kontakta kattsocialen, det kanske är det deras bråk handlar om? Inget är så känsligt som barnuppfostran...
 
Nu kommer det att dröja till nästa uppdatering, detta pga helgerna som ligger framför oss.
 
På återseende!

Uppadering ifrån Savuti aka Pelle

Vi har fått en lite uppdatering ifrån en av Fenjas kattungar, en av fyra ur Afrika kullen. Det är ifrån Pelle som vi fått en julhälsning och lite bilder. Vi är väldigt tacksamma för uppdateringar som jag tidigare skrivt åtskilliga gånger.
 
Vi ser att Peller har fått en underbar fin blå färg, havregrynsfärgad botten som mamma och underbar ticking. Våra somalisar blir ju kanske inte så välpälsade som andras med de har pälsen på rätt ställen.
 
Vi önskar er alla en glad jul!
Underbart att se att en av våra katter hjälper tomten, hjälper honom att varva ner så här i juletid...?

Kattungarna snart 8 veckor.. Full rulle och hela lägenheten är deras lekplats..

Jo kattungarna växer så det knakar och de rör sig i hela lägenheten. Allra helst i soffan i vardagsrummet där de hela tiden står i händelsernas centrum. De gillar att ligga hos oss och mysa. Kattungarna går alltmer över i att äta annat än mamma Ninjas mjölk. Ishka är snabbast på att pröva nya läckerheter medan Ezri behöver lite mer tid.
 
Det har även lugnat ner sig något här hemma, Ninja markerar mest Hobbe. Men då han har väldigt kort minne så tar han inte åt sig av hennes tillsägelser. Fenja är det värre med, hon har blivit så avpolleterad att det kommer ta tid att acceptera Ninja som ny ledare i hemmet. Det blir mycket undvikande och det är fascinerande hur alert en katt kan vara om den inte vill möta en specifik individ mer än nödvändigt. Att vara på andra plats passar inte Fenja särskilt väl så vi får se hur det går. Vi hoppas att det lugnar ner sig när kattungarna har flyttat hemifrån.
 
Det är lite av ett déja-vu här hemma med två blå töser igen. De är ju lika sina äldre systrar men också väldigt olika, i mina ögon är det en mini Fenja och en Mini Worf.... För Ishka har börjat likna sin far... Gällande färg så har Ishka fått en härlig nougatfärg i botten av pälsen, det är en positiv utveckling. Ezri har fortfarande mörkast färg och hon kommer nog bli den med längst päls. . Ishka har något tätare päls så det ska bli intressant å se hur det faller ut. Det är helt klart två nyanser av varm blå som vi har hemma
 
Nils och kattungarna fungerar ganska bra tillsammans, vi lämnar dem inte ensamma men både jag och Ida är stolta över hur fin Nils har börjat bli med kattungarna. Sen har han självklart stunder som alla 2 åringar, men då vet katterna att de ska hålla sig lite undan.
 
Här kommer lite bilder
EzriAsh
Ishka & Ezri. Ishka överst Ezri underst..
Ninja & Ishka
Ishka
Ezri
Ishka fram, Ezri bak
Ishka fram, Ezri bak
Ishka är hungrig på vippa!
Ishka till vänster, Ezri till höger..
 
Så nu har denna uppdatering kommit till sitt slut.
 
Ishka är Tingad
Ezri har flera intressenter
 
//Mvh Daniel
 
 
 

Kattungarna snart 7 veckor.

 
Ja kattungarna är snart 7 veckor gamla. De är väldigt leksugna och det är full fart mest hela tiden. Ishka är först ut i köket med Ezri tätt i hälarna. När de är bredvid varandra är det mindre och mindre skillnad på dem men på foto och i ansiktet är det två väldigt olika katter som växer fram. Deras personligheter är även de lika men Ishka har mer självförtroende och Ezri är lite mer försiktig. Ezri påminner väldigt mycket om Fenja som liten så det är som att ha henne i miniatyr igen, de är lite lika personlighetsmässigt också. Färgmässigt har Ezri fortfarande en varmare färg men Ishkas färg tar sig alltmer. Ishka kommer få värme i den blå färgen men kanske inte samma mörka ticking som Ezri. Pälsar på Somali utvecklas länge, till 2 års ålder har jag fått berättar för mig. Så detta antaget bör tas med lite försiktighet.
 
Vi har börjat få lite rutin på kloklippningen men det är en utmaning, man får pusta och ta omtag flera gånger. Jag kammar även igenom pälsarna på dem, har gjort det många gånger under processen att variantbestämma dem. Ishka och Ezri har i princip lika lång päls, Ezri har någon milimeter längre päls. Men Ishka har en väldigt tät päls, därför skiktar den sig inte på samma sätt som Ezris på bilderna, det blir intressant å se hur detta utvecklar sig över tid. Jag har inte haft en Somali hitintills som haft en sån tät päls vid en så ung ålder.
 
Måste först lägga lite tid på mamma Ninja, Ninja är en fenomenal mamma. Men en jobbig katt att leva med emellan varven. Hennes löpeskapader den senaste veckan har fått oss att önska att stämbanden slutade att fungera på henne. Nu har hon slutat och lugnat ner sig. Det har även blivit lite bättre i kattgruppen. Hobbe har det som vanligt och långsamt börjar det bli lite bättre emellan Fenja och Ninja. Här kommer bilder på den mycket stolta modern.
Här kommer bilder på EzriAsh
Här kommer bilder på IshkaAsh
Lite småbilder på dem blandat, utmana dig att se vem som är vem?.....
Vi hörs om en vecka igen.....
 
Mvh Daniel & familj...

RSS 2.0