Mashatu, snyggare för var dag som går....

Ja Mashatu utvecklas verkligen fint, vacker färg och ett härligt uttryck. Han har en pipig röst så som sig bör å han är väldans tolerant emot vår tvåbenta terrorist vid namn Nils.
 
Jag vidhåller att Mashatu är väl lämpad för utställningslivet. Han gillar verkligen uppmärksamheten. Att han sen är snygg som attan gör inte saken värre. Bilderna är tagna idag, i dagsljus.
Stilig så stilig.....
 
Här kommer bilder på en annan stilig herre, vår Hobbebobban som börjar blomma ut igen när det blivit lite lugnare i huset.

S*Nogitsune's LewaAsh, Aska

Ja här kommer en liten uppdatering ifrån Lewa som är den Nogitsune's katt som flyttat längst hitintills. Hon huserar numera med sin matte och husse i Umeå. Tillsammans med en Skimmerdals katt som heter Naima.
 
Lewa är ett självsäkert litet blåbär med hög likeability faktor. Hon är mjuk och hård på samma gång å tar det mesta med ro. Den Lewa som vi ser idag kunde man inte trå för dryga 4 månader sedan. Då hon var en liten tös på avgrundens brant. Hennes kämparglöd och lite tur räddade henne. Hon är en katt man minns lite extra väl.
 
Här kommer bilder på henne, störtskön ut i klospetsarna..
Naw....
Pampered to the bones, Mmm.... Me like...
Av bilderna att döma är hon älskad av både tvåbening och fyrbening. Det råder inga tvivel om att Aska kommer att växa till sig i en så kärleksfull miljö.
 
Jag tackar er alla för att ni tar så väl hand om våra fyrbeningar.
//Daniel

S*Nogitsune's Mashatu

 
Kvar av syskon fyra är Mashatu. Tanken var att vi skulle placera honom på foder för att gå vidare med honom i avel, men det visade sig att han hade ett litet biljud på hjärtat så avelsplanerna stryptes. Det visade sig även svårt att hitta seriösa fodervärdar.
 
Mashatu är en underbar katt, en knäkatt av rang och väldigt kontaktsökande. Han skulle antagligen passa för utställningslivet då han är vacker som en sommardag. När vi besiktade honom nu senast blev han friad ifrån biljudet på hjärtat. Det visade sig att det inte är så ovanligt och att det ofta växer bort men vi känner ändå att vi inte vill gå vidare med honom i aveln.
 
Mashatu kommer med största säkerhet bli en välpälsad och stor somalihane. Han har ett väldigt kraftigt och hanigt uttryck vilket vi tycker är bra. Han har även en underbar färg och det ser ut som att han kommer få en vacker ticking. Här kommer bilder på prinsen som får lite extra tid och uppmärksamhet ifrån oss. Han är en underbar katt.
En underbar katt som vi verkligen tagit till oss. Hör av er om ni är intresserade av Mashatu...
 
//Daniel
 

Ninja på fireri i Kävlinge (skåne) Favorit i repris.....

Ninja befinner sig hos sin käraste Mr Worf i suderlandet. Detta är en kombination som vi har prövat tidigare med gott resultatet. Då bidrog föräldrarna till att S*Nogitsune's GinkoAsh och S*Nogitsune's Yoshi kom till världen. Aka damerna blå. Extra roligt blir förståss att damerna blå förhoppningsvis får helsyskon, inte helt vanligt i kattvärlden.

Här kommer bilder på pappan med den söta uppsynen, snäll som ett lamm.
 
 Worfie...
 
 
Vi återkommer med uppdateringar vart det leder.
//Daniel

Uppdatering ifrån Kafue, aka Mr Fox, aka Fufu..... Lever livet vid havets strand.

Vi får nästan dagliga rapporter ifrån Kafue och hur han lever ett stimulerande liv i Stockholmspulsen. Han delar sin tillvaro med matte och med adelsdamen Grace, en russian blue.
 
Kafue är en god ambassadör för Somali och för S*Nogitsune's. Farmor Lotta kan vara stolt och pappa Jefrey med. Här kommer lite bilder ifrån Kafue's nya liv som -08.
 
 
Ahh det här är livet, gäspandes med sjöutsikt....
 
 
Det kanske kan flyga in en stekt mås om jag har tur?
 
 
Åhh vad hon är fin, hon ska lära mig allt hon kan. Det har hon lovat mig.....
 
 
 
En inte allt för ovanlig syn här hemma heller. De vet vad de vill. Uppmärksamhet står ofta högst på menyn....
 
 
Dripp dropp...... Vatten det är magiskt det.....
 
Klart jag måste hälsa på allt och alla, de ska veta att det har flyttat in en ny katt till stan. Även på tunnelbanan är jag känd!
 
Bilderna är tagna av Kafue's nya matte, stolt som sig bör.
 
Imorgon kommer en uppdatering om Mashatu, prinsen som ännu inte hittat bo. Mashatu försöker fylla skorna efter sina 3 syskon och jag måste säga att han gör det rätt bra.
 
Sen kommer lite nyheter i uppfödningen. Håll utskick och håll till godo dagens uppdateringar.
 
//Daniel
 
 
 
 
 
 

Sommaruppdateringar ifrån Värmland.

Jag har sagt det tidigare å säger det igen. Vi uppskattar att ni skickar bilder å några rader om hur det går med Nogitsune´s katterna. De historierna värmer oss och sätter perspektiv.
 
Vi har här en liten uppdatering ifrån Vayu. Sonen ur Fenjas andra kul. Vayu är en mycket stilig blå herre som håller fanan högt i sitt nya hem. Vayu heter numera Filip. Vayu är en vindbaserad hinduisk gudom som regerade över något berg, nu delar han sin regentpost med en av kattvännerna som hetet Viljam. En stilig viltfärgad abessinier.
 
Här kommer lite bilder:
 
Vayu med svenska flaggan, firar kanske prinsessan Victoria? Han har fått syn på något?!
 
En fågelgiraff? En sån har jag aldrig satt tänderna i!
 
Njae, inte kyckling eller räkor men ner det ska den!
 
Du har mycket kvar att lära lilla blåbär, hmph...... De riktiga godbitarna är reserverade för mig....

Kärleksförklaringar.....

Ja vad menar jag med detta? Jo, våra fyrbenta vänner visar oss kärlek genom att spinna, kura ihop i våra knän, ge oss långa mystiska kattblickar och allt däremellan. Vad vore vår relation till våra vänner utan dessa?
 
Någon av katterna var så finurlig att den har hittat ännu ett sätt. Att äga katt innebär ju också det mindre trevliga nöjet att tömma lådan, en syssla som är återkommande och föga överaskande. Igår när jag skulle tömma lådan hade någon av våra vänner lämnat en kärleksförklaring som gjorde det hela värt mödan.
 
 
Hur ofta får man ett kärlekshjärta bland kluttar och klumpar?
 
//Daniel

Snart kommer flera uppdateringar!

Ja det har hänt väldans mycket de senaste veckorna, tre av våra underbara ungar har flyttat till eget bo och nu är Mashatu kvar. Vi får rapporter om att våra telningar trivs i sina nya hem och att samtliga sköter sig. Vi är så stolta!
 
Jag kommer att uppdatera hela helgen med minst ett inlägg per dag, det kommer bli mycket bilder så titta in!
 
En rolig sak är att Mashatu's blåsljud har försvunnit. Det var samma veterinär på ombesiktningen som första gången uppmärksammade avvikelsen vilket jag tycker är bra. Han vände å vride på honom, prövade ett annat stetoskop. Mashatu försökte flörta sig därifrån å spann så högt till en början att veterinären först fick "kela ur" det. Han kommer trots detta inte vara aktuell för avel.
 
Mashatu letar alltså nytt hem och han är som sina syskon ett föredöme, han är otroligt social, gillar att visa upp sig och skulle passa som utställningskatt. Ett härligt litet vildbär alltså.
 
//Daniel

RSS 2.0