Småbären har blivit storbär....

Ja tiden går vekligen fort å våra små fyrbeningar är små miniatyrer av de vuxna nu. De tar för sig bra av livets goda. Mashtu växer å växer, han kommer bli en stor somali. Savuti är även han en stilig herre men är mer smäcker och graciös. Lewa är liten å kompakt, hon är en liten furstinna som styr med tysta tag.
 
Alla tre är riktiga knäkatter när Nils har gått till sängs, de ligger å spinner å gosar med oss. Vi är kära i alla tre. De har verkligen sina kvaliter och kommer göra sina nya ägare väldans varma i själen hoppas vi. Vi skulle behålla allihop om det gick, men då kattar man på sig vilket inte är bra för oss eller katterna.
Mamma är fortfarande bra att ha...
Savuti och Mashatu, brothers in love....
Mashatu
Savuti
Lewa
 
På återseende.

Kafue har flyttat till eget bo...

Kafue har flyttat och har tillbringat sin första midsommar hos ny familj i huvudstaden. Vi får rapporter om att allt går bra och att han är en god representant för sin sort. Man blir inget annat än stolt över sin fyrbening, å mamma Fenja har gjort ett gott jobb med honom.
 
En stor bonus med kattuppfödningen är att vi träffar så många goda människor, och att vi har förmånen att introducera en ny familjemedlem. Tack för att ni fastnade för just oss! Här kommer lite bilder ifrån "Fuffu", "Mr fox" aka Kafue. Han delar sitt hem med en av Tsaren's hovdamer, en russian blue som heter Grace. Ta hand om vår lilla räv Grace!
Grace lär Kafue hur man spelar piano, "så här gör du"...
"Ahhh, jag börjar nog få kläm på det här!"
 
Mycket lek är och blir det, tur att vi har en matte som vet det här med lek! 
 
Det är så roligt att höra ifrån våra telningar, ni som vill dela med er med bilder. Gör gärna det, skriv en rad så gör jag en uppdatering här.
 
Nästa Nogistune's katt som ska flytta är Lewa, då blir det en längre tur. Som tur är Lewa den envisaste, tuffaste lilla somalitjej som finns. Hon är snäll men hon har ju präglats av 3 bröder så hon kan ta för sig.
 
Savuti och Mashatu letar fortfarande nya hem. Oturligt nog så visade det sig att Mashatu har ett litet bi-ljud på hjärtat. Vi ska tillbaka till veterinären för återbesök å eventuell ultraljudsundersökning, de sa att det kan växa bort men vi kommer ändock inte behålla honom i avel. Mashatu kommer istället få leva ett långt å friskt liv som sällskapskatt, vart det får tiden utvisa. Han är en helt underbar individ, gosigare katt får man leta efter. Det är alltid tråkigt när planerna inte går som man tänkt sig men vi hoppas på att vår Kafue en dag kan fädra nån somali till världen.
 
//Daniel
 

Snart 13 veckor, mys i kubik...

Ja kattungarna växer så det knakar och tiden går så fort. Kafu kommer med största sannolikhet bli den första att flyga ur boet till midsommarhelgen. Så nu passar vi och kattungarna på att göra det mesta av tiden. Samtliga ligger hos oss i soffan när de får chansen, å Savuti som tidigare var herr mammedink är numera idadink. Han spinner å pratar så fort man tittar på honom å ligger i knät när han får chansen. En underbar herre det där.

Alla fyra har utvecklats till väldigt sociala individer å de charmerar de som besöker "lejonkulan" Vi är så tacksamma för att vi fick låna S*Fauve's Jefrey och att det blev fyra så härliga individer!

Här kommer lite bilder på de "små", de går under aliasen "vildbären" och "blåbären" kan ni gissa varför?
 
Savuti, Kafue & Lewa i bakgrunden
 
Snart ett minne blått, å huja mej! Man får passa sig så att man inte blir sentimental.


Dröm sött, dröm stort & lev storartat!

//Daniel


Kattmyntemys och lådkul....

Ja på temat aktiviering är dagens rubrik. Var ute och plockade blommor till köksbordet när jag gick förbi massor av blommande kattmynta. Det är individuellt, alla katter gillar det inte men våra vuxna katter älskar det! Jag plockade toppen av blommorna och la dem i vår korg. Så här glada blev de!Men säg den lycka som varar, det tog inte länge förrän Hobbe tog Fenjas plats. Störst går först, iallfall när det står kattmynta på menyn. Kattmynta är en vacker perenna som blommar hela sommaren. Har ni trädgård eller balkong kan jag verkligen rekommendera den.Som ni ser så är Hobbe mer än nöjd.....

Fick hem kattungekit ifrån Lupus, blev väldans nöjd med det. Har börjat så smått att göra iordning kattungarnas "flyttkit" som består av massa kärlek, lite prylar och nyttigheter.

Av lådan gjorde jag en leklåda åt de små, föll väl inte i smaken direkt men vi får se ikväll om de tinar upp.


//Mvh Daniel

Balkongen fortsättning.....

Som kattägare vill man att sina fyrbeningar ska få en så stimulerande miljö som möjligt, vi löser alla detta på lite olika sätt. Har ni bilder på era lösningar får ni gärna skicka dem till mig så publicerar jag dessa med en liten text.

Vi har en balkong som vi inreder för vår och katternas skull. Då jag har en stort intresse för växter är dessa en naturlig del av vår lösning. Katter älskar natur och jag försöker skapa en liten "patch of heaven" för oss och katterna.


Utskicksposter av olika slag, både inomhus och utomhus är uppskattade av katterna. Här sitter Hobbe å spanar på sitt kungarike.


Kattungarna älskar som sagt att ligga å mysa på balkongen, vi har en kattmöbel iform av en rundel som de använder flitigt.

  
Kafue med sin näpna uppsyn...
 
Savuti med en lite mer Crazy look.
 Lewa å Mashatu
 "can of worms"
 
Savuti, vacker som en sommarkväll.... Lewa lite ihoptryckt....
 "Fotar du mina barn"

 
"Lugna ner dig mamma" - Mashatu
 Va tittar du på da! -Lewa

//Daniel

Kattungar till salu...

Lewa: Flyttat

Kafue: Flyttat

Mashatu: Flyttat

Savuti: Flyttat


Kafue är tingad!

Kafue är tingad och kommer att flytta till huvudstaden, där kommer han spendera livet tillsammans med en vacker fyrbent ryska av nobel börd.

Här kommer bilder på våra mysiga fyrbeningar! Kafue är längst fram i bild.Kvar som söker hem är Savuti!

Savuti är en mycket trevlig somaliherre som söker en ny familj att vaka över.

Hör av er om ni är intresserad av att dela ett kattliv med Savuti.

Dräpandet av en my little pony.....

Ja mina gamla leksaker har fått nya sysslor, dels i underhållandet av Nils och dels i underhållandet av de fyrbeningar som numera huserar varje kvadratmilimeter av vårt hem.

Kattungarna prövar alltings hållbarhet. Varje dag ser man dem med något nytt i munnen. I vår förra kull var det Yoshi som hade pippi på Nils nappar. I denna är det större byten som hägrar. Min gamla my little pony som blivit friserad av min lillasyster för evigheter sen blir numera friserad av Mashatu och Kafue. Här ligger Mashatu under matbordet å övar sig i dräpandets ädla konst, helt livsfarlig (om man är en my little pony)

Ni får ursäkta bildernas dåliga kvalité men jaktscener kräver tyngre utrustning än vad jag har att tillgå;-P

//Daniel

RSS 2.0