Nu kommer bilder! Många bilder.....

Hej på er! Nu är det äntligen helg. Onsdagen förflöt i raskt tempo, alldeles för raskt för att jag skulle hinna uppdatera här. Den positiva trenden har hållit i sig och vi kan nu rapportera att kattungarna tar stora kliv emot 200grams strecket, en har trillat över, en annan nosar på det och två andra hastar så fort de kan. Fenja gör inte mycket annat än ligger i bolådan!

Vad det nu var som gjorde att de tappade i vikt och stod stilla har gått över. Troligen var den en kombination av olika saker, infektion - mjölk som inte rann till och konkurrans. Nu kan vi rapportera att den ihärdigaste av dem är flickebarnet, hon är verbal, stridslysten och väldigt framåt. De tre killarna är också livfulla men inte på samma sätt.

Vi ser gärna att någon med uppfödning och/eller utställningsintresse visar intresse för kullen. Vi finns självklart med som mentorer om man så önskar.

När det gäller namn tema för kullen har vi landat i Afrika, vi har blivit inspirerade av Afrikas mytologi och nationalparker då vi båda älskar naturen och det vilda livet. Kanske därför vi föder upp Somali? Fortfarande velar vi lite gällande namnen men hädanefter kommer vi att benämna dem med deras troliga namn.

Här kommer först lite familjebilder, sen presentation av de små liven för att till sist visa den stolta mamman.
Här kommer lite bilder på S*Nogitsune's LewaAsh Som a (a.k.a storasyster)


Här kommer lite bilder på S*Nogitsune's SavutiAsh Som a (a.k.a Bumling)


Här kommer lite bilder på S*Nogitsune's Mashatu Som n (a.k.a Lurvas)


Här kommer lite bilder på S*Nogitsune's Kafue Som n (a.k.a Tuffing)


Fenja stolt och nöjd mamma.


Det håller i sig!

Nu har samtliga kattungar klättrat över 100gram stecket! Vi är så glada över att det har vänt! Kattungarna är pigga och ljudliga. Ljudligast och gnälligast är bumling! Alla är karaktärer redan, de två blå är nog de pratigaste medan de viltfärgade är lite mer mjuka i sättet. De är så vackra alla fyra! 

Jag kommer med nya bilder när de är en vecka cirkus, på onsdag troligast.

Mvh Daniel

Tack för att ni tänker på oss, fortsätt med det!

Jag tackar er alla för att ni tänker på och känner med oss. Det har gjort skillnad tror jag. Nu har samtliga kattungar en positiv viktuppgång, de är pigga och fajtas om mjölken. Det är livat i bolådan vilket vi är så glada över, glada och ödmjuka.

Mvh Daniel med familj på tillväxt. 

Ja arbete arbete..

Ja nu kommer en kort uppdatering då det strular lite med kattungarna. Samtliga kattungar är pigga och mkt hungriga men alla utom bumling tappar eller står stilla i vikt. Som uppfödare är det ibland väldigt nervigt och små marginaler.

Vi har nu börjat stödmata några av kattungarna för att försöka vända detta, det positiva är att de är väldigt aktiva och matsökande. Håll tummarna för oss!

Daniel

Jag kunde inte hålla mig, här kommer lite mer bilder...

Familjen är så fin så jag känner att jag vill dela med mig. Fenja blir långsamt alltmer utsugen, de har vandrat längst mjölkbaren och bumling och lurvas har tagit försprånget i viktligan, tuffing och storasyster ligger lite efter men är pigga och tar för sig.

De första dagarna är det av yttersta vikt att kattungarna får i sig collostrumet (råmjölken) som är extra fet och full av härligheter. Nu drygt ett dygn senare börjar vanlig mjölk produceras och de kattungar som har "roffat" åt sig mest av collustrumen har ett övertag över syskonen. Men kämparglöd och anlag hos varje enskild kattunge är lika viktigt i den fortsatta utvecklingen.

Den kattungen som har visat mest karaktär hitills är bumling, han har dragit iväg både i vikt men även i attribut. Han har dumboöron (tycker jag) och en väldigt lång svans. De blå kattungarna verkar få en varm bottenfärg för dessa partier har redan framträtt i nacke, armhålor och längst med maglinjen.

Både jag och Ida är smått fascinerade av de viltfärgade pojkarna, för oss är ju dessa rariteter. Vi har fått en viltfärgad hona tidigare som tyvärr gick bort vid förlossningen. Så om dessa klarar sig blir det de första ifrån S*Nogitsune's. De har en otrolig färg och brås säkert på sin far men även på sin morfar och gammelmorfar N*Kiachero Inteus Som n.

Gosefamiljen.....


Nu har kattungarna kommit!

Ja nu har kattungarna anlänt till oss och till sin väldans stolta mamma. Klockan 01:30 gick Ida upp för att titta till Fenja och då hade en av kattungarna redan anlänt. En blå dam på 81 gram, pratig och försigkommen på en gång. Efter en halvtimme kom nästa kattunge, en viltfärgad hane på 90 gram, nästa som kom var en viltfärgad hane på 92gram och till sist kom en blå stilig herre på 95 gram. Allt gick så bra det kan gå och allt var klart ca 05:00. Mamma Fenja avnavlade och fick igång alla utan husses inblandning, det känns så tryggt med Fenja. Nu talar hon om för mig så fort våra ögon möts hur duktigt hon varit!

Alla kattungarna är pigga och tar för sig av mammas mjölkbar som är fylld till bredden! Det är väldigt harmoniskt i bolådan för tillfället och vi är så glada över de små. De första dagarna är de som är mest kritiska så vi håller tummarna för att det fortsätter att gå så bra.

Nu kommer en liten presentation av de små liven.
Den blå honan, stora systern i gänget (81gram)
 En kopia av sin mor som nyfödd. Både i sätt och i typ.
Den viltfärgade hanen, tuffingen (90gram) 
 Väldigt framåt och försigkommen, kanske en avbild av sin far?
Den viltfärgande hanen, lurvas...(92gram)
 Stor och hårigare än de andra, lite tystlåten.
Den blå hanen, bumling..(95gram)


Lägg märke till deras långa klor, om ni klickar på bilderna så får ni dem större.

Mamma Fenja är så klart stolt som en sparris!Jag uppdaterar hemsidan på söndag/måndag med nya bilder.

Undrar ni något så är det bara att höra av sig på daniel.dagobert@hotmail.com


Förberedelser..

Ja nu börjar väntandet och vakandet. Fenja tar det hela med ro och vilar och äter, och vilar å äter. Nu rör det sig ordentligt i magen. Idag började även Ninja se efter sin mor och försvarade henne emot lunsen (läs Hobbe) som inte förstår att en dräktig dam behöver lugn och ro. Ninja som annars är så "beige" blir till en tiger när det gäller ungar och mamma.


Skrev att jag skulle skriva lite om förberedelser och tillbehör, egentligen igår men jag är en obotlig tidsoptimist. Här är vår bolåda. Alla uppfödare har en men de ser olika ut. Vissa använder en rejäl kartong som man antingen kan välja att slänga eller återvinna, finns för och nackdelar med det. Medan andra använder som vi en i trä med avtagbart lock och med lite högre kanter i relation till hålet inifrån sett. Vi har valt att inte måla denna utan ha den i trä för katternas skull.


Som förlossningskit har vi enklast möjliga, det bästa är om katten klarar det mesta själv. Vissa saker är ändå måsten när man är uppfödare. Till detta hör: digitalvåg av bättre kvalité, en "kirurgsax" att klippa navelsträngen om inte mamman avnavlar själv, en peang (att hålla navelsträngen med) steriliseringsmedium (handsprit/gel) och slemsug för att frigöra luftvägarna. Sen behöver man handukar för att torka och massera igång trötta kattungar. Minst en handduk per förväntan kattunge använder vi.

Vi har om man behöver stödmata senare flera olika pipetter och plastnappar. Men dessa hoppas vi slippa använda.


//Vid tangenterna
Daniel

Bara några dagar kvar....

Ja nu är det bara några dagar kvar tills beräknat datum och vi börjat mentalt förbereda oss på det som komma skall. Det är väldigt viktigt med både mental och mer praktisk förberedelse inför kattungar nedkomst. Det är tyvärr mycket som kan hända under den massiva påfrestning som en förlossning innebär.

Imorgon tänkte jag visa lite tillbehör som kan vara bra att ha hemma vid en förlossning av katt, självklart blir det ett axplock och några av er kanske har mer än oss. Det som är säkert är att det går åt en del handdukar (ej frotté) och lakan.

Fenja har ju varit med förut vilket är skönt. Under dagen har hon varit med å hjälpt till med bäddningen av vår säng, det är en syssla som både hon och hennes dotter stormtrivs med, att köra racer eller bara rulla runt. Fenja rullar ju mest och visar stolt upp hennes mage.


Vi ses snart igen...

1 vecka kvar, kattfamiljen myser...

Ja nu är det bara en vecka kvar tills beräknat datum. Här hemma går vi spända men lite smått vårsjuka, hosta och annat som vi hoppas ge sig innan nästa vecka.

Fenja har numera bosatt sig i sin bolåda som samtliga kullar hos S*Nogitsune's är födda i. Vi har bäddat rent och allt står redo inför nedkomst, i helgen blir det att förbereda förlossningslådan och skämma bort Fenja lite extra nu på slutet.

Det är lustigt det här med vana och rutiner inför förlossningen, jag tror personligen att Fenja är den som har allt på det klara och vi fortsätter att lära oss bäst vi kan. Första gången Fenja skulle ha ungar kom den första starka värken mitt på vardagsrumsgolvet och Fenja vart helt ställd. Den andra gången hon skulle ha ungar tog hon allt med ro och bosatte sig i lådan i god tid före det synliga värkarbetet. Ninjas första förlossning var likadan men då kom den första ungen utanför lådan då den hade bråttom ut. Som uppfödare lär man sig att tyda sina katter efter tid och att vara uppmärksam och lyhörd kommer man långt med. Men de fortsätter alltid att lära oss mer om hur det ska gå till och hur man kan vara behjälplig som tvåbening.

Här kommer lite bilder på när de njuter av vårsolen, det är en härlig tid som vi har framför oss.
Katt å Hej ifrån oss i Örebro...

Fenja och Ninja.. 2 veckor kvarJa nu har jag äntligen tagit bilder!Idag kände vi rörelser i magen, vi har känt så smått tidigare men idag var det tydligt. Fenja äter och försöker sköta sin hygien bäst hon kan. Hon är ännu inte så rund att det hindrar henne och hon är väldigt påhittig vår lilla dam.Fenja är så vacker tycker vi, enligt rasstandarden har hon flera utvecklingsområden. Hon har en mycket vacker päls, en varm vacker ton som är eftertraktad i den blå färgen. Hon har stora vakna ögon och en härlig haka. Det som är hennes största styrka är hennes person, hon är helt enkelt en underbar katt.Vår fina Ninja (dotter till Fenja) poserar även hon i vårsolen, enligt oss är Ninja en mycket fin katt. Hon har ett vackert huvud och en välproportionelig kropp. Uttrycksfulla ögon och en "wild look". Hon är muskulös och har en väldigt vacker päls. Hon älskar lek och är otroligt nyfiken av sig.
 


Det negativa med Ninja är att hon är alldeles för självgående och att hon är lite harig av sig, i vårt avelsarbete strävar vi efter att matcha henne med hanar som väger upp detta.Varma hälsningar ifrån en allt rundare Fenja med familj.

Kamera hemkommen, snart kommer nya bilder.

Jaha.. Här hemma går livet i rask takt framåt. Fenja blir allt rundare och förser sig med mat när hon kommer åt. Just nu slukar hon högrev och annan BARF mat som en dammsugare, de andra katterna får ingenting. Nu är det drygt 3 veckor kvar till nedkomst och det är nu som omfånget sätter fart enligt tidigare erfarenhet.

Vi tippar på att det är runt 4 kattungar, man kan känna dem när man lägger handen på magen försiktigt men än är det inga krumbukter, det brukar mest vara det sista två veckorna med kulminering veckan innan nedkomst. Fenja är så vacker men sin lilla mage.

Annars har vi besök av vår familj här, så dagarna fylls med aktivitet och annat mys.

Imorgon återkommer jag med lite bilder.

Mvh Daniel med familj.

RSS 2.0