Högtryck & Lågtryck.....

Värme värme.... Värmen är härlig, det tycker nog katterna allra mest (Hobbe då borträknad)

Nu har katterna ägnat dagarna på balkongen, kattungarna är där mest hela tiden då solen skiner. De skäller på fåglar, prövar akrobatik och blommornas hållbarhet. De är i en sån rolig ålder och de upptäcker nya saker hela tiden, nu har Lewa och Kafue fått pippi på Nils ljudböcker. De trampar på en knapp å så råmar en ko eller musik spelar igång. Kafue börjar bli en riktig aristo cat!

Annars så börjar Ninja så smått att komma ur sitt "hate" skal, hon gillar ju inte kattungarna och det har varit mycket spott å fräs. Som tur är dynamiken emellan de vuxna katterna balanserad och det spårar aldrig ur. Men man märker att det tar på Ninja med fyra marodörer som leker, busar, hoppar och fintar. Det är som sagt inte en lugn stund.

Vi har även varit hos veterinären för kattungarnas första spruta, det gick bra och veterinären berömde dem och deras uppförande. Det var en händelserik dag med en valpande tik i väntrummet och andra hundar högt och lågt.

Nils, vår son har också börjat leka lite mer med kattungarna, vilket de uppskattar. Han drar runt på sina leksaker å hela högen av kattungar följer efter, det ser väldans roligt ut.

Här kommer lite bilder ifrån katternas "gräddhylla"
Savuti och Lewa sover...
 Savuti snuttar...

Mashatu till vänster, Lewa i mitten & Kafue t höger..
 Lewa & Mashatu
 Kafue
Hela gänget!


På återseende!
//Daniel


Balkong Bus

Ja, i värmen så älskar kattungarna att vara på balkongen. Vi har öppet till den dag som natt så de kan uppleva försommarnätterna med alla ljud å intressanta rörelser. Kattungarna är lika ivirga som de vuxna att få de bästa utskiksplatserna och höjden förekommer dem inte. Än så länge så har inte blommorna tagit stryck av de små, de går hårt åt våra ben istället när de ser dem som klätterträd. Värst är Mashatu som sätter sig i foten när han vill ha mat, en lite lustig herre det där.

Här kommer bilder på de små balkongmarodörerna!
Lewa kör lite "lazy eyes" Hon kör sitt eget rejs!

  "skönt"
 "Fick jag flugan?"
 "mmmm, jag tror det!"
 Två små pyren på upptäcksfärd!

Imorgon får vi kattungebesök! Vill ni träffa oss och kattungarna så är det bara att höra av sig. Just nu söker fortfarande Kafue och Savuti nya hem. Båda är underbara personligheter, Kafue är den lite vildare av de två!


Savuti

Hej igen läsare. Jag sa ju i senaste inlägget att jag skulle lägga upp bilder på vår blå prins. Han har vuxit till sig bra, har frigjort sig lite och viftar mycket med sin långa fina svans. Savuti är väldigt lekfull och företagssam, han älskar att ligga å mysa på balkongen!
 "Lite blyg"
 "lite undrande"
 "jag är för stor för pussar"
 "eller är jag?"

Savuti kommer bli en mycket stilig blå somali som vuxen. Han är väldigt pratsam och lite försiktig av sig.


Mys med HobbanBobban och bilder på Kafue och Mashatu.

Mashatu gillar verkligen HobbeBobban. Hobbe gillar verkligen kattungar, i den här åldern som de är i nu brukar Hobbe ta hand om de små å uppfostra dem i mysandets ädla konst. Det är kattungarna som räddar Hobbe ifrån överviktens avgrund, han har nämligen en fabless för allt som fastnar om midjan.


Så som det ser ut nu så kommer antagligen Mashatu att placeras på foder här i Örebro. Vi kommer att ställa ut och ha honom tillgänglig för avel om allt går som planerat. Foderplaceringen kommer att vara här i Örebro och vi kommer ha tät kontakt med fodervärden. Vi planerar att ta två till tre kullar på honom och AbyVar eller honor med varianter bakom sig kommer ges företräde i syfte att bredda avelsbasen.

Här ligger bröderna bus å myser. Här är det tydligt att Mashatu kommer få en rödare ton och Kafue en mer markerad look. Mashatu gillar att sätta sig i byxbenen medan Kafue är en pratsam prick som gillar knäet.
 Kafue till vänster, Mashatu till höger.
 Kafue
 Kafue
 

Så som det ser ut nu så är Mashatu strået vassare gällande de kvaliteter som vi vill se hos Somali. Han har något större ögon som är vackert mandelformade, han har en rödare och varmare ton i pälsen samt är något större i kroppen. Men vi vill ge fodervärden och katten själv valmöjligheten för man ska ju passa ihop också.

Är ni intresserade av Kafue eller Savuti så hör av er till mig. Jag kommer att ägna en hel bildserie åt Savuti i nästa inlägg.


Vayu/FilipJag har skrivit det tidigare och skriver det igen. Vi uppskattar väldigt mycket när ni skickar in bilder till oss. Det ger bloggen ett mervärde. Här kommer nya bilder på Filip som är en blå abyvariant efter vår Fenja. Han har ett riktigt vacker uttryck och beter sig enligt rapporter så som en nogitsune's katt ska göra. Aktiv, kontaktsökande och väldans nyfiken. Filip har enligt mig en exceptionell päls, vacker blå färg och underbar ticking.Det rapporteras att han är lika fascinerad av småfåglar som sin mor. I äldre inlägg så har jag publicerat bilder på en kattgård som Filips nya ägare har gjort iordning till dem. Titta gärna efter denna. Sök på kattgård.

//Daniel

Sömn.....

Sömn är något som är centralt i kattungars liv, sömn på bredden, sömn på tvären, sömn tillsammans och sömn i enskildhet. Även för vuxna katter är sömnen viktig. Trots vår ettårings tappra försök att ställa allt på ändan sover katterna igenom det mesta, visst är det härligt!? Tänk om man kunde sova som en katt..

Medan barnen sover passar mamma och halvsyster på att njuta av utelivet.

Lewa t.v och Savuti t.h

Hela sömnsnurran av trötta små fyrbeningar...
En sömnig tvåbening vid rodret..

Kattungarna på 7 veckor och på snabba steg mot 8.......Hej på er kära kattvänner. Kattungarna är nu 7 veckor och det är full rulle här hemma med Nils och med de små telningarna. Har haft kattbesök alldeles nyss och kattungarna tog det mesta med ro.

Det här med besök det uppskattar vi och tänker man skaffa katt ifrån oss ser vi gärna att man besöker oss vid flera tillfällen, om det finns möjlighet och om vi känner att det behövs.

Lewa är tingad och kommer att inta norra Sverige när hon flyttar hemifrån, hon kommer säljas till sällskap. Lewa är en väldans härlig tjej och har utvecklats till en svan. Ifrån den där kantiga och lite nötta, till en som de flesta tar till sig direkt när de kommer på besök.

Savuti är även han en härlig kille men som för tillfället är inne i en "måste ha mamma fas". Han är den som för tillfället tyr sig mest till våra övriga katter och är lite mer försiktig av sig. Savutis svans växer å växer, har inte haft en kattunge med sån svans tidigare.

Kafue är ett litet charmtroll, ifrån att ha varit den som var lite blyg å rädd är han den som kanske är mest framåt och tar för sig, då Lewa borträknad. Kafue älskar mat och fjädrar. Han älskar uppmärksamhet men är lite mer självständig av sig.

Mashatu är den tyngsta i laget telningar, han är väldigt avslappnad och tyst av sig. Han har bäst färg av bröderna fastän Kafue fortfarande är mörkare "all over". ´

Å så lite bilder...... tagna idag på förmiddagen

SavutiKafueLewaMashatu
//Daniel


Kattungetid=mys tid

Ja kattungarna är mysiga som aldrig förr, de är igång och blir alltmer som små miniatyrer av de vuxna. Samtliga fyra utvecklas fint nu och Lewa knaprar in på sina 3 bröder. Kafue börjar bli alltmer tillgiven, Mashatu leder viktligan och Savuti är en riktig mammedink med smak för mamma.

Vi har tagit emot de första intressenterna, kattungarna och de vuxna katterna tycker att det är väldans trevligt med besök å Hobbe försöker charma in sig hos alla. Fenja vill självklart visa upp sina små hjärtegryn och Ninja tycker att allt som inte är kattungar är bra.
 Kattungarna börjar växa till sig ordentligt nu och Fenja försöker så smått att avvänja dem ifrån diandet, men det är ju så mysigt tycker både mor och barn.
 Tänk vad söt man har blivit, kantigheten är som bortblåst och det är mysigt att gnugga magen emot mamma.
 Det tycker mamma Fenja också, Mmm så mysigt....
Kafue ligger å drömmer, vad drömmer denna prins om mån tro? Säkert om härliga tygmöss.....
 Hobbe ligger å gottar sig i nya kattmyntebollar som kattungarnas tvåbenta farmor kommit med.. Hobbe blir alldeles hög på kattmynta.
 Mashatu och Lewa. Åhh vad vi posar för husse.
 Savuti är en riktigt cool kille, har precis besegrat den store Kafue. Lewa sitter å hoppas på något gott. "Snälla ge mig nått gott"!


Kattungarna 6 veckor..

Ja kattungarna växer så det knakar men är fortfarande väldans små tycker jag. Kattungarna har flyttat ut i vardagsrummet och är i soffan med omnejd. De leker och busar, går på lådan och äter som små grisar. Den som fortfarande är mest skeptisk mot mat är Savuti, men å andra sidan märks inte detta på tillväxten alls.

Kattungarna är nu i sladdbitar ålder som jag kallar det, så mussladdar, telefonladdare och annat smalt och slingrigt lever farligt. Det har gått åt några mobilladdare på de tidigare kullarna till husses förtret. Man lär sig ju aldrig heller att lägga undan dem. Som tur är har det inte blivit någon olycka utan de har passat på när de är urkopplade... Det kommer man ju iallfall ihåg som någotsånär miljömedveten.

Vi kommer i dagarna ta emot lite kattungeintressenter och det tycker vi är så trevligt, alltid trevligt att prata katt och träffa nya människor. Här kommer lite bilder på de små marodörerna.
 Kafue tv, Lewaa & Savuti th.

 Kafue & Savuti
Lewa & Kafue
 Lewa
 Kafue
 Mashatu
Kafue leker kurragömma med sig själv...
 Mycket lek o bus blir det nu.... Mashatu och Savuti brottas, Kafue vill vara med han också... Lewa försöker undvika de värsta lekhögarna..

Denna tiden med kattungarna är allra bäst tycker jag, de är så nyfikna och behändiga att bära runt på. Alla fyra har ett underbart temperament. Mashatu är lugn och trygg, Kafue är snygg som en sommardag och social som en liten hund, Savuti är en riktig charmör och Lewa har en järnvilja och vassa tänder......VayuAsh

Vi blir så glada när vi hör ifrån er kattungeköpare, när ni delar med er av vardagen och naturligtvis bilder. Vi gillar det väldans mycket och tackar för det!

Här kommer en bild ifrån Vayu, numera heter han Filip och bor i Värmland. Väldigt fin bild på en fin kille tycker jag..

RSS 2.0