Vårfagning & glad påsk till er alla!

Ja i livets pauser tittar man in och uppdaterar här. Det är få sådana nu för tiden.
 
Nu börjar våren så smått värma oss i Örebro och i helgen skedde vårborstningen av samtliga fyrbeningar. Nån gång i månaden måste vi kamma igenom Hobbe för att hålla hans päls i trim.
 
Fenja och Ninja behöver betydligt mindre pälsvård, en lätt genomkamning. Tänkte visa er resultatet samt färgjämnförelse. Här kommer bilder..
t.v Hobbe, i mitten Fenja & Ninja t.h
Varje månad kammar jag hem ungefär lika mycket päls ifrån Hobbe, han älskar inte den aktiviteten alls...
 
När det inte kammas hängs det på balkongen, katterna älskar vårsolens återkomst och passar på att njuta när tillfälle ges.
Glad Påsk till er alla önskar vi!
 
På återseende!

S*Nogitsune's IshkaAsh

Ja utvecklingen går framåt för Ishka. Hon behärskar numer kattluckan ut i kattgården och har funnit en sann vän i en avlägsen släktning vid namn Ianthe: En blå AbyVariant hane.
 
Vi gillar varianter! De är viktiga för Somaliaveln.
 
Här kommer bilder på den blå prinsessan i sydlandet.
"Puss puss kära vän!"
 

Systrarna blå. Ginko & Yoshi

Tack Claes och Anna för fantastiska bilder!
 
Vi blir så glada för bilderna ni skickar till oss.
Ginko
Yoshi
 
Systrarna blå tillsammans
 
De är så fina blåbär. Ishka och Ezri är helsyskon till Ginko och Yoshi. Ska bli roligt å se hur de utvecklas.
 
 

S*Nogitsunes Kafue

Kafue är numera Kastrat. Kafue har blivit pappa till totalt 7 kattungar, 3 honor och 4 hanar. 2 kullar i Norge och en i norra Sverige. En hona/Queen Lulu kommer att flytta hem till pappa på S*Jambo somali http://jambosomali.blogspot.se/ Kafue har utvecklat en snygg look och en fantastisk personlighet. Det som verkligen glädjer mig mest är relationen Kafue har med sin matte, det har verkligen klickat dem emellan och som uppfödare och kattmänniska blir man glad i hela kroppen.
 
Här kommer lite bilder på prinsen Fufu.

Familjen

Med våra katter tuffar livet på. Katterna försöker förstå vad husse gör hemma och hur de ska förhålla sig till den nya tvåbeningen i familjen. Hobbe är kärvanligare än kärvanligast och Fenja försöker vara där husse är hela tiden, då menar jag hela tiden...
 
Mellan Fenja och Ninja råder det en terrorbalans. De är som ler och långhalm ena stunden för att senare rida eller jaga varandra för att fastställa rangordningen i flocken. Ninja är väldigt känslig för hormoner så drar vi på p-pillren är hon topcat på bara nån dag eller två.
*cattleya intermedia

EzriAsh

*Samtliga bilder är tagna av Ezris nya ägare
 
Livet rinner på här på krukmakaregatan. Nu har vi blivit fyra tvåbeningar istället för tre. Det är mycket att ta in och förhålla sig till, energinivåerna är långsamt på väg tillbaka.
 
Detta inlägget är tilldelat vår tredje östgöte i familjen. Ezri och Ishka trivs och utvecklas i sina respektive familjer. Ezri delar sin familj med en annan katt och en hel massa andra djur. Hon har mycket stimulans och personligen så anser jag att det är som att vara i en "candyshop" för en Somali. De nya ägarna föder nämligen upp smådjur framgångsrikt och har även en hel massa andra djur. Vi planerar in ett besök med familjen under sommaren.
 
Det är väldigt roligt att höra och få ta del av bilder på vpra utflugna bar. Detta har jag sagt så många gånger förut men det tåls att upprepas.
 
 
 
 

RSS 2.0