Egna godbitar och barnbarn i väst...

Vad vore tillvaron utan sina egna fyrbenta vänner. Just nu är det lugnt med katterna här hemma, men vi hoppas på kattungar under våren 2014.
 
Min bästa vän Fenja, som är stammodern för Nogitsune's söker mys och kel så fort tillfälle ges. Hon är väldigt social och behöver mycket stimulans för att må gott. Då vi bor i lägenhet försöker vi att gå ut i koppel, gömma godis eller leka. Somali är en ras som egentligen aldrig blir vuxen.
Underbara vän..
Här är ett av Fenjas barnbarn i Norge, Kipenzi. Kommer att användas i somaliaveln. Mycket mörk, stora öron och vaket uttryck.
 
Idag år Ninja stå vid sidan av;-) Hon kommer att synas frekventare längre fram. Hobbe är huskatten som allting började med. Hobbe är delaktig i uppfostran av kattungarna här hemma och uppfostrar även våra barn. Hobbe är en stor clown, spexar och hittar på bus. En skillnad är att hans tyngd ibland ställer till det för oss och för han själv.
Ett härligt vintertecken här hemma är när ceolygne cristata blommar, även kallad snödrottningen. För en annan passion som jag har är orkideér. Katterna verkar trivas bland de många gröna bladen.
 

Mario & Luigi, Med mamma Ginko och moster Yoshi..

Nya bilder på familjen fyrben i Linköping. Bilderna är tagna av Claes som är storhusse. Underbara bilder på underbara katter. Tack Claes och Anna för att ni lät Ginko bli mamma.
 
Luigi är tingad
Det har visats intresse för Mario men han är fortfarande ledig. Är ni intresserade av Mario, ta kontakt med mig eller Anna Brotzen.
 
Mario, en robust och lekfull herre.
Luigi, söt som socker
Bröderna bus
Familjemys
Ser verkligen skööönt ut, de har nog läst tidningen!
Moster Yoshi, ser ut att leva glada och goda livet!
 
Om ni är nya på somali kan ni läsa mer om rasen här på sidan. Läsa om våra katter eller rasens historia. Ni kan även besöka intresseringen http://www.abysomali.se/ eller min kattklubb http://www.absolutkattklubb.se/index.html

S*Nogitsune's SavutiAsh

Här är en dagsfärsk bild på Savuti som är den blå sonen ur Afrika kullen. Savuti bor i vår huvudstad och mår gott enligt rapporter. Vi hoppas få fler foton av den ståtliga herren. Ni som har köpt katt av S*Nogitsune's se detta som en uppmaning. Det är alltid roligt att få rapporter och bilder av de små. Jag lägger gärna upp det här på bloggen.
 
 
Med vänlig hälsning
S*Nogitsune's
 

Fenja & Ninja


För er som inte känner till katterna så är Fenja den långhåriga och Ninja den korthåriga. Mor och dotter.
Fierce Fenja
Inte en Katt utan en catt-leya, cattleya percivalia blommar bland skönheterna här hemma.
 
 
 
 

Större bilder på Mario och Luigi

 
Här kommer bilderna i något större format.
Mario
Luigi *Tingad
Bus & Lek
 
 
 
 
 
 
 

De lovade bilderna.

Här kommer bilderna på Luigi och Mario. Två vackra pojkar, varav Luigi är tingad. De har en mycket bra blå färg. På Mario ser man tydligt den varma underfärgen. Luigi har en lite annorlunda blå färg som går mer åt lila.
Mario, på vissa av bilderna skiljer det sig upp till 1 vecka i ålder.
Välbalanserat huvud, vackert mandelformade ögon, vaken blick!
Härlig varm bottenfärg, tjock päls, en mycket fin blå färg! Mario har mycket god förutsättningar att få en riktigt excellent blå färg.
  Härlig profil med bred bas i öronen.
Vi hoppas nu att Mario hamnar hos en familj som kommer älska honom som en familjemedlem. Vi hoppas även på ett fördjupat intresse för katthobbyn. Vi behöver fler eldsjälar som visar upp våra kära Somali och Abessinier!
 
Luigi, på vissa av bilderna skiljer det sig upp till 1 vecka i ålder. Luigi har haft en svårare start i livet och hans utvecklingsålder är yngre än Marios, detta får som konsekvens att hans drag förstärks. Detta kommer att balanseras när han växer på sig.
Väldigt söt kille, stora öron med mycket bred bas.
Härligt runt huvud med fin profil.
Lekbilder på bröderna, det är härligt med syskon! Kattungar som växer upp i grupp utvecklar social förmåga, blir mer balanserade och får en mer genomgående stimulans gällande motorisk, fysisk och psykisk utveckling. Det är två aktiva pojkar som håller somaliflaggan högt. Familjen berättar om två aktiva och sociala pojkar. De prövar lekar i alla ledder. Pojkarna uppfostras av sin mamma Ginko och hennes syster Yoshi som har vuxit upp här hos oss.
 
Vid intresse av Mario, hör av er till Anna Brotzen. Familjen bor i Linköping.
E:post annabrotzen@hotmail.com
 
 
 

Nya planer!

Planen är att vi förhoppningsvis kommer att ha kattungar i katteriet under 2014. Kombinationen kommer att vara emellan S*Nogitsune's Ninja AbyVar p och S'Limhamn`s H.B.Irius Som n. Katterna är fria ifrån PRA och Pk. Detta planeras vara Ninjas sista kull innan pensioneringen.
 
Bilder på föräldrarna kommer att publiceras när dräktighet är konstaterad. Modern finns under flicken "våra katter"
 
Kattungar ifrån denna kull säljes enbart till sällskap/utställning. Färgutfall på kattungarna förväntas vara viltfärg, fawn, blått och sorrel. Kattungarna växer upp integrerade i familjen. Kattungarna säljes till att vara innekatt.
 
Ni får gärna göra förfrågan
 
Med vänlig hälsning Daniel
/S*Nogitsune's katteri

Uppdatering Mario och Luigi

Luigi är numera tingad

Mario söker fortfarande nytt hem, gärna någon som är utställningsintresserad eller kan tänka sig låna honom till en eller två parningar efter överenskommelse. Huvudsaken är att han kommer till ett kärleksfullt hem.

Kattungarna säljes som innekatter till kärleksfulla hem. Nya bilder kommer snart att publiceras.

RSS 2.0