Kattungarna snart 7 veckor.

 
Ja kattungarna är snart 7 veckor gamla. De är väldigt leksugna och det är full fart mest hela tiden. Ishka är först ut i köket med Ezri tätt i hälarna. När de är bredvid varandra är det mindre och mindre skillnad på dem men på foto och i ansiktet är det två väldigt olika katter som växer fram. Deras personligheter är även de lika men Ishka har mer självförtroende och Ezri är lite mer försiktig. Ezri påminner väldigt mycket om Fenja som liten så det är som att ha henne i miniatyr igen, de är lite lika personlighetsmässigt också. Färgmässigt har Ezri fortfarande en varmare färg men Ishkas färg tar sig alltmer. Ishka kommer få värme i den blå färgen men kanske inte samma mörka ticking som Ezri. Pälsar på Somali utvecklas länge, till 2 års ålder har jag fått berättar för mig. Så detta antaget bör tas med lite försiktighet.
 
Vi har börjat få lite rutin på kloklippningen men det är en utmaning, man får pusta och ta omtag flera gånger. Jag kammar även igenom pälsarna på dem, har gjort det många gånger under processen att variantbestämma dem. Ishka och Ezri har i princip lika lång päls, Ezri har någon milimeter längre päls. Men Ishka har en väldigt tät päls, därför skiktar den sig inte på samma sätt som Ezris på bilderna, det blir intressant å se hur detta utvecklar sig över tid. Jag har inte haft en Somali hitintills som haft en sån tät päls vid en så ung ålder.
 
Måste först lägga lite tid på mamma Ninja, Ninja är en fenomenal mamma. Men en jobbig katt att leva med emellan varven. Hennes löpeskapader den senaste veckan har fått oss att önska att stämbanden slutade att fungera på henne. Nu har hon slutat och lugnat ner sig. Det har även blivit lite bättre i kattgruppen. Hobbe har det som vanligt och långsamt börjar det bli lite bättre emellan Fenja och Ninja. Här kommer bilder på den mycket stolta modern.
Här kommer bilder på EzriAsh
Här kommer bilder på IshkaAsh
Lite småbilder på dem blandat, utmana dig att se vem som är vem?.....
Vi hörs om en vecka igen.....
 
Mvh Daniel & familj...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0