Shakko har hittat hem!

Nu har Shakko äntligen hittat ny ägare och eget bo. Visst är det jobbigt att en sån kär familjemedlem har lämnat oss men han kan inte ha hamnat i bättre händer.

Vi följer nu Shakkos första tid hos ny ägare med spänning och hoppas verkligen att det kommer att fungera väl för den nya familjen.

Lycka till Shakko gubben!S*Nogitsune's

S*Nogitsune's: Vad döljer sig bakom stamnamnet?

Tänkte kort berätta lite om vårat stamnamn S*Nogitsune's. Sökandet och resan efter ett stamnamn som passar både uppfödarens personlighet, filosofier och framförallt katterna är oftast lång. Våran resa började i att vi ville ha något som beskrev våran ras och personlighet på ett bra och orginellt sätt. Nogitsune kommer ifrån den japanska mytologin som samlas under paraplybegreppet Kitsune's, i vilken den japanska traditionen beskriver andeväsen i form av olika sorters rävar. Våra rävar, Nogitsune's är varken goda eller onda utan påverkas av de energier som omger dem, behandlas de illa svarar de med represalier och hemsökelser, är man god emot dem får man godhet tillbaka.

Vad svarar man då som uppfödare när någon frågar om hur en Somali är till sättet? Jo att de är som en räv i miniatyr, smart och slug och med en personlighet som inte viker sig för vinden, utan ett väsen som står på sig och ser sin självklara plats i familjen ibland såväl tvåbeningar som andra familjemedlemmar. Jag tycker att Somalin fångar essensen i vad det är att vara katt för mig, ett väsen som inte sålt sin själ till människan utan som medresenär genom livet.

//Daniel
S*Nogitsune's

RSS 2.0