Shakko - Kattens som kan det här med snökonst!


 Med tungan rätt i mun kan man makalösa ting!

Söker du efter katten som kan det här med att ha roligt med snö så har vi katten för dig! Detta oerhört inspirerande konstverk gjorde Shakko under söndagen, undrar vad han vill få uttrycka med sin konstellation?


S*Nogitsune's Ninja AbyVar pS*Nogitsune's Ninja är den enda honan i Nippon kullen och stannar kvar hos oss i katteriet, hon är resultatet ifrån kombinationen emellan våran S*Narya FenjaAsh Som a och GIC N*JavRoc's GaryGrany Aby o (ägare Marianne Eriksson, S*Brunnbäckens). Vi träffade på Marianne och Gary på en utställning i sthlms trakten och efter en stunds samtal med Marianne och Jan Sjögren (S*Accuparias) föddes en början på ett samarbete. Efter mejl och telefonsamtal tog vi hem Gary på frieri vilket inte blev så lyckat, Fenja gav honom stryk och vi fick skicka hem honom lite nedbruten och med ett ofullbordat uppdrag. Nästa gång Fenja löpte gick det bättre, mycket bättre vilket resulterade i underbara kattungar. Tanken bakom denna kombination var dels att få in aby linjer i somali avlen och för att komplettera Fenja, Gary passade utmärkt med sin fina typ, färg och med framför allt sitt underbara temperament.

Ninja har den lite ovanliga färgen fawn och kan därmed ge alla färger på sina kattungar, hon har alltid varit störst och varit mer än en match för sina två bröder Puchi och Shakko. Ninja har ställts en gång och fick bra bedömning såsom lovande typ och underbar färg och ticking. Vi följer med största intresse hennes utveckling. Planen är att vi kommer att ställa henne flera gånger under 2009.

Ninja är

PRA: Normal (blodtest)

Pk: Normal (blodtest)

Blodgrupp: Ab

Patella Luxation: UA

Ögonlyst 2011-11-28 UA, kommer att ögonlysas igen. Fått goda omdömen vid besiktningen, muskulös katt i fin kondition.


S*Narya FenjaAsh Som a (Blå)


S*Narya FenjaAsh, med tilltalsnamn Fenja hemma kommer ifrån S*Narya's katteri i skarpnäck och är ryggraden i vårat katteri. Fenja är en stor somali hona och väger mellan 3-4kg (närmare 3), har vacker ticking, en varm havregrynsfärgad bottenfärg och vackra stora ögon med ett alert uttryck. Fenja tillhör de somali med lättare "klädsel" och har aldrig varit något pälsmonster. Vi arbetar för en semilånghårig katt med betoning på välutveklad krage, byxor och en buskig svans, en katt som man inte ska kunna mista för någon annan av gruppens alla  "pälsmonster" (Norskskogkatt, Helig Birma, Main Coon mm) Pälsen är lättskött vilket vi välkommnar då vi har nog med Hobbes pälsvård.

Fenja är en aktiv katt såväl fysiskt som psykiskt och hon tillhör skaran av "flygande katter" då hon gärna använder oss tvåbeningar som trappsteg då hon älskar att ligga högt, man finner henne ganska så ofta vilande ovan på dörrar med översikt över "fotfolket".

Fenja har starka modersinstinkter nedärvda ifrån sin mor IC S*Andantes NemiAsh och har hitintills inte misskött sina modersförpliktelser utan är istället övernitisk med omvårdaden av sina ungar. Fenja är en katt med självförtroende och integritet vilket ibland kan ställa till det när vi är ute på promenad i sele då hon ska läxa upp utekatter och småhundar, man kan kort säga att hon är ingen man utan vidare kör med!

Fenja är en dominant, intelligent, pratsam katt som är lojal mot sin familj, vidareutvecklar hela tiden betydelsen av ordet kärlek och tålamod och sätter sig i respekt hos utomstående katter! Fenja är en katt som sätter avtryck hos såväl djur som människor!
 
För att få en närmare titt på hennes stamtavla kan man titta in på www.pawpeds.com där hennes uppgifter finns inlagda

Fenja är
 
Pk-normal (blodtest)

PRA-normal (blodtest)

Blodgrupp-A

Patella undersökt U.A

Fenja är ögonlyst U.A under våren 2010. Ögonlyst under vintern 2011 U.A

Fenja är numera kastrat och kan njuta av ett lugnt liv genom att ta hand om oss.

Hobbe


Hobbe är våran store huskatt och som allt egentligen började med. Mitt intresse för katter och uppfödning började när jag fick vara med ifrån dag ett då han blev till, följa dräktighet och vara med och förlösa 6 st mirakel till världen. Hobbe är född 2006-07-??. Hobbe är en svartsilvertabby kastrerad hankatt med en lång och mjuk angorapäls som behöver mycket omvårdnad för att vara i god kondition och fri ifrån tovor. Hobbe är otroligt snäll och lätthanterad katt och låter oss göra våra "måsten" utan större protester. Hobbe är en björn  jämfört med de andra katterna och väger någonstans emellan 6-7 kg och man hör när han dundrar fram igenom lägenheten. Hobbe är familjens först födda tar hand om både tvåbeningar och fyrbeningar.

Hobbe betyder obeskrivligt mycket för oss. 

VårkänslorNu lyser solen varmt på oss här i Örebro och katterna njuter av det varma solljuset vilket vi också gör. Balkongen är favoritstället i lägenheten, balkongen har vi har kattanpassat med avsatser och när så att katterna kan speja på grannskapet och kolla in fåglarna. Att få tillgång till kontrollerad utevistelse gör väldigt mycket för katternas välmående, de ler med ögonen när de får vara på balkongen.

Det skiljer inte så mycket i storlek längre emellan mamma Fenja och ungdomarna men de är fortfarande fulla av lek och bus vilket de antagligen kommer att behålla även som vuxna. Shakko apporterar nu här hemma vilket han underhöll sig och oss med medan vi åt frukost, det verkar som han börjar få kläm på apporteringen. Många abysar tycker tydligen om att apportera men våran huskatt Hobbe är den som tidigare (innan Fenja kom till familjen) bemästrade denna konst allra bäst. 

Shakko letar fortfarande efter hem
  

Sömn du underbara företelse


Sömn är en konstart som katter bemästrar bättre än någon annan levande varelse, om de ändå kunde berätta hur de gör! * Egna observationer*

Dagarna går och många har hört av sig om Shakko men tyvärr har annat kommit i vägen och både vi och shakko hoppas fortfarande på det där samtalet eller mejlet som gör ett avtryck hos oss alla här hemma. 

Shakko är verkligen en *stjärna* och jag funderar verkligen på om hankatter generellt sett är lite dummare och klantigare än honkatter, tanken får stöd både ifrån egna erfarenheter och när man har pratat katt med andra uppfödare. Nu drar jag inga större växlar på detta men inte så sällan ser man att hankatterna här hemma tar längre tid på sig att finurla ut samma sak som det tog tjejerna 5 röda att lösa, man måste väl erkänna att man stundtals känner igen sig själv i killarnas "felsteg". Men till killarnas fördel måste jag säga att hankatterna är mer kramvänliga och står ut med mer "måsten" än tjejerna, här hemma är det så iallafall.

Bilderna på Shakko är färska ifrån helgen och jag måste säga att vi har haft flera vänner på besök som blivit riktigt Aby sugna efter de har varit här! Man försöker att vara en god ambassadör för rasen. 

//Daniel

Utställningsdag för S*Nogitsune's Ninja

 
Andra gången jag och Ida åker på utställning med våra katter, förra gången vi ställde ut var vi stressade, oerfarna och oerhört nervösa. Oerfarna och nervösa var vi fortfarande men vi arbetade mer ihop som ett team och lyckades hålla sams under dagen och rå om varandra. Vi hamnade mellan erfarna uppfödare och utställare vilka lyssnade på våra nybörjarfrågor och hjälpte oss med tips och stöttning. Det är oerhört roligt att träffa likasinnade och prata katt. Vårat vackra burskynke gjorde sig riktigt bra och stod sig starkt i konkurrensen (tycker vi iallafall)

 Ida bär fram och presenterar Ninja för domare Marteinn Tausen i från Island som log när han såg Ninja och hon fick mycket bra kritik och var lovande.


Marteinn ger feedback på Ninjas utseende och tycker att hon är elegant och vacker med utsökt päls. Det var roligt att ta del av en lättförståelig och informativ bedömning "på plats"

 Ninja andas ut och umgås med oss i burraden, i början av dagen var Ninja nervös och delade antagligen våran känsla för att sedan med oss varva ner och bli riktigt intresserad av sin omgivning. Ninja skötte sig utmärkt och fick till sig en hel del blickar av kattutställningens besökare.Visst blir man dåsig bara av att titta på henne? Vi har haft en sån otrolig tur att få vara en del av alla kattungarnas uppväxt och resa i livet. Vi ska anmäla Ninja och så småningom Fenja till fler utställningar under året, självklart ska vi ta bilder och rapportera våra äventyr här på bloggen.

Det var på det stora hela en väldigt lyckad utställningsdag med många trevliga möten och pratstunder med människor som vi inte hade träffat annars, för det är detta utställningar handlar om för oss, möten med nya människor.

Shakko är fortfarande kvar hos oss och letar efter nytt hem.

RSS 2.0