Överaktiv mamma och hungriga ungar!


Ja livet i Örebro rullar på i snabb takt, i veckan är det redan uppstart för den första höstmånaden. Kattungarna fyller i veckan hela 6 veckor. De är som förskolebarn nu hungriga på mat och på nya intryck. Mamma Ninja har den bästa tiden nu med sina små, hon är fortfarande mycket kattunge vår primadonna!

Kattungarna växer så det knakar och allt går i 180.... Man får se upp med vart man sätter fötterna och "kattsäkra" det mesta. Bra uppvärmning inför vår lilla tvåbening som snart börjar krypa. Vår lilla kille sitter som förstelnad när kattungarna leker i närheten, de är så spännande att se på.

 Vår första Somalidam i katteriet! Ginko är riktig liten filur, pratsam och kavat.

 Yoshi är en oerhört rolig dam, en stor personlighet i litet format. Ytterst matglad och väldigt aktiv.

Kattungarna är som ler och långhalm och de stökar och leker om vart annat, det är tur att de har varandra och matchande energinivåer.

Vi tar gärna emot besök om ni vill bekanta er med oss och katterna. Vi och katterna gillar besök!

S*Nogitsune's

Snart 5 veckor och pågående "matträning"Kattungarna växer så det knakar, deras kroppar börjar mer och mer att anta karaktärsdrag. Yoshi blir nog en högbent och storörad dam med tycke för mat och mys. Ginko är lite mer "satt" och har stora uttrycksfulla ögon och sin fars tofsar bakom öronen. Det händer mycket beteendemässigt också, nu är de verkligen miniatyrkatter som springer runt här hemma, de prövar hållbarheten i allt i godan ro. Igår introducerade vi kattungemat för första gången, innan har vi haft några dagar med kokt fisk. Yoshi äter som en häst och älskar denna nya lyx medan Ginko är fascinerad av vatten och går och dricker när det vankas mat. Det är väldigt olika det där med övergångar från katt till katt men när det gäller Aby & Somali är matintroduktionen oftast det som är minst problematiskt.

Ninja vaktar de små som en hök och är mycket beskyddande, det är fascinerande hur hon lägger sig hos dem när sura mormor (Fenja) kommer på besök och hur Hobbe på nåder får umgås med dem. Ginko och Yoshi bryr sig inte så mycket och igår gick de på upptäcksfärd i köket, en helt ny värld att utforska!

Av de kattungar som vi har fått hitills är nog dessa de mest företagssamma, det är helt underbart att se hur de tar för sig av världen utanför bolådan. Här kommer lite bilder på våra blåa stjärnor.

YoshiAsh:


GinkoAsh


Ninja låter mig fota kattungarna om hon själv får vara med, det går inte att använda kattleksaker för att få kattungarna att hitta fokus, då går Ninja upp i högvarv och vill leka.Lite axplock:

    
  

Är ni intresserade av att köpa en katt av Nogitsune's finns mer information under kategorierna till höger som heter kattungar till salu och uppfödning.

 


På god väg emot fyra veckor!

Ja nu är vi här, snart fyra veckor gamla och full fart framåt. I fredags bestämde sig Ninja för att flytta kattungarna ut ur bolådan och in bakom en fåtölj. Ni som har haft kattungar vet att det bara är att hänga med i svängarna och göra det bästa av situationen. Vi fick bädda och mysa till det och familjen har funnit sig helt till rätta. Kattungarna har utvecklats i rask takt och jag tror att dessa två har utvecklats snabbare än tidigare kullar, de springer redan runt och tar för sig av sällskap som något äldre kattungar. De är mycket sociala och kontaktsökande redan, när man kommer in och ropar på dem rultar de fram på något ostadiga tassar för att undersöka vad som bjuds.

Deras personligheter börjar också så smått att visa sig. Ginko är väldigt pratsam och orädd, lite av en spjuver som smälter en med sina goa ögon. Hon är mycket lik sin mormor och jag tror att hon kommer bli en avbild av henne. Hon har en varm bottenfärg som ser lovande ut. Vi tror att Ginko är en Somali men detta är ute på remiss. Yoshi är en lite tystare tjej, väldigt högbent och graciös med stora öron och ett lugnt sätt. Hon söker mys och är väldigt slickig av sig. Hon har en lite ljusare blå färg, hennes tecken i ansikte börjar så smått att komma. Kattungarna är verkligen i en helt underbar ålder nu!

YoshiAsh

GinkoAsh

Syskonbilder

Lite nya bilder...

Kattungar är verkligen härliga små liv! Nu kommer de gladligen och undersöker ens händer, Ginko är mer framåt och busigare men även Yoshi tar för sig av det roliga. Ninja är också mer avslappnad nu, även fast hon inte riktigt gillar fotosessionerna. Igår tog hon med sig Ginko innan jag hann parera.

Här kommer lite individfoton på underverken.
YoshiAsh
GinkoAsh
Nu dröjer det inte länge förrns det är livat i huset med både kattungar och småbarn...... Jag längtar
//Daniel

Kattungarna 17 dagar gamla...

Kattungars utveckling går verkligen i rekordfart, nu är kattungarna små fyrbeningar med svansen i luften och med upptäckarlust i ögonen. Deras små personligheter träder också fram alltmer... Ginko är en väldigt avslappnad och lugn filur, hon är lite knubbig och inte så pratsam. Yoshi är desto mer pratsam, har dumboöron och är lite mer försiktig av sig. Deras färg början också att komma, Yoshi fortsätter sin ljusare trend och Ginko är lite mörkare. Kattungarna väger nu 327 och 320 gram, Ginko är den som leder invägningen!

Det är fortfarande svårt att säga om de är Somali (semilånghår) eller AbyVar (korthår) Ginko är lite lurvigare än Yoshi som har mer päls runt huvud och bakom öron. I nästa vecka borde det stå klart.

Här kommer lite bilder på våra diamanter. (jag avundas er som lyckas knäppa bra bilder på era missar)

GinkoAsh

GinkoAsh

Syskonkärlek

YoshiAsh
YoshiAsh

Ninja njuter verkligen, hon lämnar endast bolådan kortare stunder fortfarande...

Imorgon kommer lite mer bilder


Ögon som öppnas och dramatik i vardagen...

Nu har kattungarna öppnat ögonen, Ginko var den som först öppnade ögonen i lördags och sen öppnade Yoshi ögonen i söndags. Kattungarna väger nu 267g och 263g.

Appropå inläggets rubrik så blev det en liten incident under gårdagen, Hobbe våran stora tjocka huskatt ville bekanta sig med kattungarna men det gick inte Ninja med på, Ninja satte sig i Hobbes bak med rest ragg och ett avgrundsvrål. Hobbe blev så medtagen av hennes lejonkraft att man endast såg ett grått steck genom lägenheten. Sedan dess är det 3 meters säkerhetsavstånd för honom, men han vill ju bara väl och är så förstjust i kattungar. Fenja går an att ha i närheten men inte ens hon är välkommen in. Ninja är ytterst vaksam om sina små och tagnerar Fenjas ypperliga moderskapsegenskaper.

Det är väldigt svårt att ta individuella bilder på kattungarna utan att uppröra Ninja så därför har vi beslutat att skjuta lite på dessa tills hon är mer avslappnad. Här kommer lite bilder på de små. Ginko är den lite mörkare och Yoshi är ljusare.


RSS 2.0