Vayu & Chhaya

Med risk för att jag upprepar mig, men kattungarna är så mysiga. Härliga småttingar som lär sig mer om livet för varje dag som går. Man ser hur de suger åt sig erfarenheter som små svampar.

Kattungarna har ännu inte blivit avvanda utan tuttar som förut, men nu har även Ninja börjat tutta och det är verkligen märkligt, och väldigt störande för oss. Ninja och mjölkmaskinen Fenja njuter av detta i fulla drag men för Fenjas skulle är det inte särksilt nyttigt med en sugandes vuxen katt vid sin barm. Så nu börjar eländet med att ta på sig detta särande, hoppas att det bara är något tillfälligt.

Det är härligt att följa hur Vayu och Chhaya utvecklas. Båda är sköna personligheter och just nu är de som ler och långhalm, de gör hyss, toa och det mesta tillsammans. De har börjat visa ett oroväckande intresse för min stora hibiskus och jag hoppas att de inte är för hårdhänta med den när vi inte är hemma. Håller tummarna för att den överlever!

Nu ska alla papper skickas till klubben så att stamtavlorna trillar in hos oss, det har dragit ut på tiden men nu är det alltså dags. Ska också skicka en liten notis till Royal så att kattunge kitten anländer inom kort.

Här kommer lite bilder ifrån senaste foto sessionen på de små.

 Vayu närmast i bild.


Är de inte fina så säg!

//Daniel


Nya tag

Hej alla blogg läsare! Nu har snart den första månaden gått på den nya året och ett nytt kapitel har börjat för mig, nu är det nämligen sista terminen på psykologprogrammet och det känns speciellt. Sökandet av jobb har börjat och därmed skramlar vuxenpoängen in så långsamt.

För katterna lever livet vidare. Kattungarna är i morgon (torsdag 21) 9 veckor och utvecklas mkt bra och det är stor skillnad emellan dem när det gäller maskulinitet och femininitet i kropp och psyke. De börjar båda nu närma sig kilot och hanen väger drygt 100 g mer än sin syster. Hanen blir bastantare och tjejen mer elegant för varje dag. Färgen blir bättre och bättre och hanen är den som hela tiden har haft varmast och mörkast päls. Honans färg blir varmare men hon fortsätter att vara ljusare än sin bror. Båda kattungarna är väldigt aktiva och utvecklar smaken för människomat med stormsteg (särskilt Vayu).

Fenja har varit mycket mer "bärig" med dessa kattungar än förra kullen och är något av ett kontrollfreak. Kattungarna börjar bli lite ömma i nacken och ibland är det hemskt att se hur energisk hon är i sitt bärande. Kattungarna däremot säger redan nu ifrån och hon har verkligen en match i sin uppfostran. Nu hjälper dock Ninja till med detta men är mer av en leksyster än en nanny, hon tycker att de är betydligt roligare nu än tidigare.

Relationen emellan Fenja och Ninja har blivit vuxnare och det är mkt inslag av dominans gentemot Ninja, Ninja som är större och antagligen starkare än Fenja gör inte mkt väsen av sig utan blir jagad och sutten på av Fenja. Hobbe är guld värd och fungerar som en domare och bryter då Ninja blir alldeles för uppjagad. Hobbe sätter sig på båda tjejerna men har ett extra kärleksfullt öga till Ninja. Jag kan nu förstå hur jobbigt det kan vara för uppfödare som har fler än 2 fertila katter. Då det ibland är lite högljutt här. Det är dock inte ohållbart och vi håller tummarna för att det ska bli lugnare när Fenjas hormoner har stabiliserats.Härjande ungar..... å en allt tröttare morNu är det fart på de små och Fenjas modershybris börjar tära på hennes energinivåer. Det är viljornas kamp här hemma och vi tvåbeningar observerar i det tysta, de små har sannerligen ärvt sin mors envishet!

Å vad blir en mor då av sådana små yrväder?Svaret är: knockad!

6 veckor och med starka steg emot 7.....

Jaha, nu är julhelgen slut och det nya året är inlett. Det har varit en lagomt hektisk helg och ett lugnt firande av det nya året. Vi har verkligen fått tid till varandra och till katterna, som verkligen njuter av tiden med husse och matte. Alla katterna älskar att bli aktiverade av oss tvåbeningar och de ser till att göra det på lite olika sätt, vissa hoppar på bänkar andra försöker att fälla en till marken, en annan nöjer sig med att hoppa på en i sängen. 

Kattungarna kan inte längre hållas avskilda och en inskolning till hela lägenheten är påbörjad, till vårat förtret men är man utbrytarkungar så är det bara att gilla läget och kattsäkra det uppenbara. Kattungarna utvecklas fint och nu syns skillnaden emellan könen tydligare både i kropp och i vikt. Temperamentsmässigt är de allt en Somali ska vara tycker vi; kontaktsökande, framåt, självsäkra, aktiva, matglada och allt det där andra som utgör dessa underbara katter. Vayu är en väldigt vacker kille tycker jag, med mammas haka och näsa samt en redan härlig tyngd i kroppen. Chhaya är väldigt nätt med stora ögon, romersk näsa och en härligt mjuk päls. Chhaya är den mer kontaktsökande av de båda och har mer "ro" i kroppen, Vayu vill hela tiden göra någonting vilket kan ses som ett signum för rasen. Båda kattungarna älskar fötter!

Deras äldre halvsyster Ninja har nu accepterat de små och fräser inte längre åt dem, endast åt mamma när hon försöker att dominera henne inför de små. Vad märkliga katter är ibland. Vi tror att Ninja kommer att mer och mer engagera sig i deras fostran, men allra mest i lek och bus något som hon älskar nästan lika mycket som mat. GaliaMelon är en nygammal delikatess.

VayuAsh                                                          ChhayaAsh

VayuAsh

ChhayaAsh

RSS 2.0