Uppdatering

Ja nu kommer en uppdatering. Mycket har hänt sen den där morgonen för precis en vecka sedan. Som uppfödare får man följa livets krumsprång ifrån första parkett, språng som inte alltid tar de steg som man hade önskat. Våran mellantös, "lilla blå" gick bort för oss i måndagsmorse i sviterna av fostervatten i lungorna. Hon föddes i säte och var lite medtagen i början för att sedan repa sig och gå upp bra i vikt de två första dygnen för att sedan tappa vikt och hälsa väldigt fort. Vi kämpade men räckte tyvärr inte till.
 Lilla blå som nu befinner sig i katthimmelens överdådiga klösträd.

Men det var ändå triss i flickor och triss i blått, en flicka har blivit pojke för att sedan bli flicka igen. Kommer inte ihåg att de förra kattungarna var så svåra att könsbestämma men Yoshi som han/hon nu kallas är en riktig tankenöt. Det är två kraftiga kattungar som under gårdagens vägning vägde in på 189 och 196 gram. Idag hoppas vi att de trillat över 200 grams stecket, en av flera milstolpar för så små varelser som dessa.

GinkoAsh 2 dagar gammal.

1 vecka gammalYoshiAsh 2 dagar gammal


1 vecka gammal


Tillsammans


Huvudpersonen i detta drama är vår Ninja, hon har verkligen visat framfötterna som mamma och är nitisk i sin omvårdnad. Det är hennes "diamanter" och vi förstår henne verkligen.

Intresse kan visas för båda kattungarna.

Triss i blått, Triss i flickor!

Nu har den tredje kattungen kommit, något större än den förra. Även den är blå och antagligen av honkön. Ninja ligger och diar dem exemplariskt. Hon morrar vid konstiga ljud (Nils joller) och är väldigt vårdande emot de små, hon har avnavlat två av tre själv då den första kom på vardagsrumsgolvet.

Dubbelt i blått.

Nu har den andra kattungen kommit till världen, något större än den första. Båda är blå!!! Preliminärt är det två honor också.

Hörs snart igen.

En kattunge, flera kvar...

Idag klockan 08:40 kom den första kattungen till världen. En blå som ser misstänkt långhårig ut. Han/hon diar och Ninja vilar. Det rör sig i magen så fler är att vänta.

Nedräkning och varmt väder.

Igår hade vi besök ifrån Skåne, Ninjas friares matte och uppfödare var här på besök. Det var väldigt trevligt att ta en kaffe och prata katt och annat.

Nedkomsten för kattungarna är beräknade till onsdag/torsdag i veckan, vi väntar på vad som döljer sig där i magen. Vi gissar att det rör sig om 2-3 kattungar.

Balkongen är ett mycket uppskattat tillhåll för katterna, frodig grönska och emellan varven en vilsen fluga sätter guldkant på tillvaron.
RSS 2.0