Nya tag

Hej alla blogg läsare! Nu har snart den första månaden gått på den nya året och ett nytt kapitel har börjat för mig, nu är det nämligen sista terminen på psykologprogrammet och det känns speciellt. Sökandet av jobb har börjat och därmed skramlar vuxenpoängen in så långsamt.

För katterna lever livet vidare. Kattungarna är i morgon (torsdag 21) 9 veckor och utvecklas mkt bra och det är stor skillnad emellan dem när det gäller maskulinitet och femininitet i kropp och psyke. De börjar båda nu närma sig kilot och hanen väger drygt 100 g mer än sin syster. Hanen blir bastantare och tjejen mer elegant för varje dag. Färgen blir bättre och bättre och hanen är den som hela tiden har haft varmast och mörkast päls. Honans färg blir varmare men hon fortsätter att vara ljusare än sin bror. Båda kattungarna är väldigt aktiva och utvecklar smaken för människomat med stormsteg (särskilt Vayu).

Fenja har varit mycket mer "bärig" med dessa kattungar än förra kullen och är något av ett kontrollfreak. Kattungarna börjar bli lite ömma i nacken och ibland är det hemskt att se hur energisk hon är i sitt bärande. Kattungarna däremot säger redan nu ifrån och hon har verkligen en match i sin uppfostran. Nu hjälper dock Ninja till med detta men är mer av en leksyster än en nanny, hon tycker att de är betydligt roligare nu än tidigare.

Relationen emellan Fenja och Ninja har blivit vuxnare och det är mkt inslag av dominans gentemot Ninja, Ninja som är större och antagligen starkare än Fenja gör inte mkt väsen av sig utan blir jagad och sutten på av Fenja. Hobbe är guld värd och fungerar som en domare och bryter då Ninja blir alldeles för uppjagad. Hobbe sätter sig på båda tjejerna men har ett extra kärleksfullt öga till Ninja. Jag kan nu förstå hur jobbigt det kan vara för uppfödare som har fler än 2 fertila katter. Då det ibland är lite högljutt här. Det är dock inte ohållbart och vi håller tummarna för att det ska bli lugnare när Fenjas hormoner har stabiliserats.Kommentarer
Postat av: Mari-Anne

Hej ! Å vad kul att läsa. De är ju för fina. Roligt kattliv ni har men säkert påfrestande stundtals.Skulle va kul att ha en lite mer aktiv katt än vad vi har här i huset. Läste att Ragdoll var den populäraste kattrasen. Den verkar ju inte så rolig, mest lat och hungrig.Kram M

2010-01-21 @ 11:55:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0