8 veckor...

Ja kattungarna har blivit 8 veckor och tempot här hemma är minst sagt högt. Det finns inget som hindrar dem nu och de växer på sig fint, de diar bara sporadiskt och mest för mys.
 GinkoAsh
Att fota kattungar är som sagt svårt, att få dem att sitta still längre stunder är smått omöjligt och kameran ses som ett möjligt byte. Kanske en bild på 10 blir hyfsad. Kattungarna har även tagit över flera av Nils leksaker och ligger det en napp på golvet så är Yoshi snabb på att försöka ta den, så man är i ständig nappjakt då Nils gillar att kasta dem omkring sig. Hujameja, när det blir lugnare här hemma gäller det att ladda batterierna. Men det är helt underbart med, med barn och kattungar så fulla av liv. De får en att känna att man lever.

När det gäller tempramentsmässigt så upplever jag och Ida att Yoshi är den intensivare av de två, hon är högt och lågt och är en riktig liten primadonna som bossar över storasyster. Man får se upp för rätt som det är så sitter hon i benet, ett nöje som hon delar med sin syster. Något som är intressant är att Yoshi på något sätt ofta lyckas att finta sin mor eller mormor och blir därmed inte buren lika intensivt som Ginko. Ett uppfostringsok som har resulterat i att Ginko för närvarande är stubbad på halsen. Men de får vara glada att de får ha morrhåren i fred för det gillade nämligen Fenjas mor att stubba av.
YoshiAsh
Kattungarnas vuxna förebilder är dem alltid i hälarna, Ninja går runt här och bossar över samtliga. Hon pratar väldigt mycket med dem men själva är de ganska tysta. Vi får se om de ärver mormor och mors verbala drag. Ninja är förövrigt en järnlady och att bli mamma har verkligen varit utvecklande för henne. Hon har en helt annan överblick än Fenja som är mer för detaljer. Så fort en katt ger ifrån sig ett ljud så är Ninja där och styr upp det hela. Att ha en sån katt är verkligen bra för den inre balansen i flocken.
Ninja
Vi är verkligen glada över att damerna blå kommer att flytta till samma hem, de är verkligen som ler och långhalm. Det är också roligt att de är så olika både i person och form. Det ska bli väldans spännande å se hur de utvecklar sig. Det som är intressant färgmässigt är att Yoshi är väldigt kall i underpälsen, ger nästan ett silvrigt intryck medan Ginko är varm. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig över tid. Det tar ju närmare 2 år innan pälsen är helt utvecklad med tickningen.

Här kommer lite blandade bilder


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0