Förberedelser..

Ja nu börjar väntandet och vakandet. Fenja tar det hela med ro och vilar och äter, och vilar å äter. Nu rör det sig ordentligt i magen. Idag började även Ninja se efter sin mor och försvarade henne emot lunsen (läs Hobbe) som inte förstår att en dräktig dam behöver lugn och ro. Ninja som annars är så "beige" blir till en tiger när det gäller ungar och mamma.


Skrev att jag skulle skriva lite om förberedelser och tillbehör, egentligen igår men jag är en obotlig tidsoptimist. Här är vår bolåda. Alla uppfödare har en men de ser olika ut. Vissa använder en rejäl kartong som man antingen kan välja att slänga eller återvinna, finns för och nackdelar med det. Medan andra använder som vi en i trä med avtagbart lock och med lite högre kanter i relation till hålet inifrån sett. Vi har valt att inte måla denna utan ha den i trä för katternas skull.


Som förlossningskit har vi enklast möjliga, det bästa är om katten klarar det mesta själv. Vissa saker är ändå måsten när man är uppfödare. Till detta hör: digitalvåg av bättre kvalité, en "kirurgsax" att klippa navelsträngen om inte mamman avnavlar själv, en peang (att hålla navelsträngen med) steriliseringsmedium (handsprit/gel) och slemsug för att frigöra luftvägarna. Sen behöver man handukar för att torka och massera igång trötta kattungar. Minst en handduk per förväntan kattunge använder vi.

Vi har om man behöver stödmata senare flera olika pipetter och plastnappar. Men dessa hoppas vi slippa använda.


//Vid tangenterna
Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0