Mys med HobbanBobban och bilder på Kafue och Mashatu.

Mashatu gillar verkligen HobbeBobban. Hobbe gillar verkligen kattungar, i den här åldern som de är i nu brukar Hobbe ta hand om de små å uppfostra dem i mysandets ädla konst. Det är kattungarna som räddar Hobbe ifrån överviktens avgrund, han har nämligen en fabless för allt som fastnar om midjan.


Så som det ser ut nu så kommer antagligen Mashatu att placeras på foder här i Örebro. Vi kommer att ställa ut och ha honom tillgänglig för avel om allt går som planerat. Foderplaceringen kommer att vara här i Örebro och vi kommer ha tät kontakt med fodervärden. Vi planerar att ta två till tre kullar på honom och AbyVar eller honor med varianter bakom sig kommer ges företräde i syfte att bredda avelsbasen.

Här ligger bröderna bus å myser. Här är det tydligt att Mashatu kommer få en rödare ton och Kafue en mer markerad look. Mashatu gillar att sätta sig i byxbenen medan Kafue är en pratsam prick som gillar knäet.
 Kafue till vänster, Mashatu till höger.
 Kafue
 Kafue
 

Så som det ser ut nu så är Mashatu strået vassare gällande de kvaliteter som vi vill se hos Somali. Han har något större ögon som är vackert mandelformade, han har en rödare och varmare ton i pälsen samt är något större i kroppen. Men vi vill ge fodervärden och katten själv valmöjligheten för man ska ju passa ihop också.

Är ni intresserade av Kafue eller Savuti så hör av er till mig. Jag kommer att ägna en hel bildserie åt Savuti i nästa inlägg.


Kommentarer
Postat av: Jenny Ekman

Fast jag tycker att Kafue är minst lika fin =)Framförallt på bilder där han vinkar. Vink tillbaka till Kafue!

2012-05-30 @ 20:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0